Storhamar best når det gjaldt som mest

 I en kamp som ble mer og mer åpen etterhvert som tiden gikk, tok bortelaget Storhamar alle poengene med seg fra møtet i Tønsberg.

Av Gandalv Eide
TØNSBERG: Det var en kamp preget at store sjanser som ikke ble utnyttet og et hjemmelag som ble felt av en defensiv feil som førte til at de kom i undertall som bortelaget utnyttet.
 
 
Tønsberg har Alexander Olsen Syversen tilbake etter en halv sesong i Moss i andre divisjon og han erstatter en Daniel Bøen Rokseth som er ute med skade i dagens kamp. Storhamar får muligheten til powerplay etter fire minutter etter en hekting av nykommeren, men til tross for et press mot Tønsbergs mål og et godt skudd som kunne gitt mål, rir hjemmelaget av kampens første undertall. Storhamar har dominert spillet mesteparten av perioden, men etter i overkant får Tønsberg kampens største sjanse da David Hallstrøm spiller Christian Saxrud alene med keeper, men Robert Hestmann gjør en god inngrepen i Storhamars mål. Tønsbergs tredjerekke er farlige frempå med rundt seks minutter igjen av førsteperiode, blir ikke mål, men en utvisning for roughing på en av bortelagets spillere. Tønsbergs eneste sjanse til overtall i perioden resulterer kun i en brukbar sjanse. Storhamar har et par muligheter til mål de siste par minuttene, men selv om bortelaget vinner skuddstatistikken 16-8, har det ikke vært noen store sjanser. Det er avventende så langt og har vært to jevne lag på banen.
 
Storhamar kommer best igang i midtperioden og har allerede etter nitti sekunder hatt to scoringssjanser. Minuttet etter er det tilløp til panikk i Storhamars sone, da hjemmelaget er farlig frempå. Har vært flere sjanser til begge lagene, som virker å gå mer på mål nå enn i første periode. Etter ca elleve minutter oppstår en omdiskutert situasjon. Storhamars Eirik Salsten får en 2+10 for takling mot hodet. Det ser ut som om det er en ren duell der han bruker skulder/albue mot Tønsbergs spiller, ikke noe farlig spill og ingen gikk ned for telling eller ble skadet. Overtallet utnyttes ikke for hjemmelaget denne gangen heller, og de siste minuttene av perioden setter Storhamar inn et ekstra gir og presser hjemmelaget. Har flere gode muligheter, og noen på hjemmelaget virker til tider litt kjørt. Har jo vært ni dager uten kamp og det har vært noen harde treninger i uken som gikk, ryktes det. Christian Linge kommer alene med keeper med to minutter igjen, men hindres ulovlig før han får skutt, og nytt powerplay til hjemmelaget. To perioder har gitt null mål for laget som har høyest snitt på antall mål i sine kamper. Skuddstatistikken ledes av Storhamar 27-14.
 
Tredjeperiode er kun førtisju sekunder gammel da Storhamar går opp i 1-0 ved et noe merkelig mål. Mats Mostue krediteres målet som ser ut til å gå mellom to backer som dekker Rasmus Stenebråten så han ikke ser skuddet. Ledelsen er kortvarig da Tønsberg kommer seg bak Storhamars mål etter neste treminutter spilt. Viktor Danielsen og David Hallstrøm assisterer Christian Saxrud som kan sette pucken i mål på blank kasse. Rett etter utlikningen blir lagets kaptein Henric Nordin utvist to minutter, og Storhamar får sjansen i overtall uten å utnytte den. Mye som skjer i åpningen av siste periode. Etter seks minutter er det litt temperament på isen etter at Syversen ser ut til å bli dyttet hardt inn i vantet, og Tønsberg får nok en mulighet til powerplay. Storhamars Joakim Jensen får 2+10 for takling bakfra. Halvveis i perioden tar igjen Storhamar ledelsen etter at Eirik Børresen kommer rett fra båsen og skyter pucken i mål til side for Rasmus Stenebråten. Tønsberg protesterer for for mange spillere på isen i situasjonen noe som er korrekt etter reglene for han var på isen før den andre spilleren var gått av isen. Like etter scoringen vises Lars Løkken Østli ut 2+10 for holding og usportslig oppførsel. Storhamar får en kjempesjanse i undertallet etter misforståelser i egen sone for hjemmelaget, Stenebråten gjør en bra innsats i den situasjonen. Hjemmelagets Andreas Liljedal utlikner med fem og et halvt minutt igjen av kampen på et skudd fra blå som går inn bak Hestmann i bortelagets mål. Bortelaget får i slutten av kampen sjansen til overtall etter at Tønsberg Glenn Stian Elisen ulovlig hindrer en spiller i å komme alene med vår keeper. Det utnytter de og med 1.15 igjen setter de 3-2 ved Fredrik Lystad Jacobsen. Det klarer ikke hjemmelaget å svare på og Storhamar tar med seg alle poengene hjem til Hamar.
 
 
Tønsbergs beste : Christian Linge
Storhamars beste: Robert Hestmann