Storhamar kjemper seg videre

Storhamar-supportere hadde mye å glede seg over tross tap. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Storhamar-supporterne kan glede seg over kveldens seier og se frem til returmatchen. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

Storhamar sin første 16-dels finale ble spilt i Salzburg tirsdag kveld. Storhamar fikk en tøff start på kampen, men kjempet seg inn i kampen og tok en viktig seier mot laget fra Salzburg.

SALZBURG SATTE PRESS PÅ STORHAMAR

Red Bull Salzburg var store favoritter foran kveldens kamp, og ga Storhamar en tøff start på kampen der laget fra Hamar slet med å få etablert spill og fikk få sjanser på mål. Den første perioden var preget av mye overkjøring av Salzburg, men inn mot pausen kom Storhamar mer og mer inn i kampen. Perioden endte 0-0 der Salzburg helt klart viste hvem som var dominerende i kampen, men Storhamar hadde på ingen måte gitt opp håpet.

MÅL I UNDERTALL

Storhamar var helt klart mer med fra start i midtperioden, og fikk etablert et godt spill i Salzburg sin sone. Storhamar kjempet godt i midtsonen og hindret at hjemmelaget fikk kommet seg frem til truende sjanser på mål. Storhamar hadde et godt undertallsspill både i førsteperioden og i midtperioden. Salzburg gjorde et rotete angrepsspill som gjorde at Hampus Gustafsson kunne snu spillet og kom til en sjanse med Jacob Berglund. Gustafsson serverte pucken til Berglund som satt pucken mellom beina til Salzburg sin målvakt og ga Storhamar en viktig ledelse. Men det var ikke bare i undertall laget fra Hamar skulle få mål i. Salzburg hadde en mann utvist der Storhamar fikk etablert et godt overtallsspill der Christian Larriveé fyrte av et slagskudd som ble plassert opp i nettaket.

REDUSERINGEN HOLDT IKKE

Storhamar hadde en stor fordel ut i den tredje perioden der Salzburg styrte store deler av perioden. Hjemmelaget kjempet gang på gang for å få til en redusering, og det fikk dem. Kyle Beach tente håpet til hjemmefansen etter et skudd som gikk rett igjennom Storhamars forsvar og som Oscar Östlund ikke var i nærheten av å se. Kyle Beach ga håp til Salzburg, noe som gjorde at de kjempet enda mer for å få til en utlikning. Storhamar slet nede i egen sone der Salzburg prøvde å komme til skuddsjanser flere ganger, noe de også klarte. Men Östlund gjorde en formidabel jobb for Storhamar og holdt pucken ute. Salzburg klarte ingen redusering, men Alexander Reichenberg som har blitt omtalt som en god spiller i CHL ville sette sitt preg på kampen. Reichenberg øker ledelsen til 3-1 etter et backhand skudd som fant veien frem til nettmaskene. Salzburg klarte ikke å få noen redusering, noe som gjør at Storhamar har et godt utgangspunkt for returkampen som spille 6. oktober på Hamar.