Storhamar overlegent best i Mjøsderby

Sett ut fra lagenes siste kamper måtte Lillehammer finne seg i å være klar favoritt mot Storhamar. Som så mange ganger før, viser det seg imidlertid at disse Mjøsderbyene lever sitt eget liv.

 Storhamar nådde et foreløpig bunnivå da de tapte på straffer mot bunnlaget Tønsberg i forrige serierunde. Lillehammer på sin side kom fra en sterk seier mot Lørenskog etter å ha snudd kampen.

At det var et revansjelystent hjemmelag var tydelig helt fra starten av. Det tok bare drøye minuttet før Joakim Jensen sørget for scoringsjubel. Storhamar fortsatte å kjøre kampen, og det gikk faktisk 11 minutter før Lillehammer hadde en brukbar sjanse, uten å lykkes. Selv med en spiller mer på isen slet gjestene med å skape noe som helst. Det var derfor helt fortjent at Storhamar ledet 1-0 etter første periode.

Andre periode startet som første, nå tok det bare 19 sekunder før hjemmelaget kunne juble. Pål Johnsen brøt et Lillehammer-angrep, gikk over hele banen, og var sikker da han kom alene mot Ryan Nie. Nie gikk ned, og pucken opp i nettaket, lekker scoring av en av banens beste. To og et halvt minutt senere var det Nathan Martz sin tur til å oppleve nettsus, og dermed 3-0 til hjemmelaget. Da tok Lillehammer timeout, uten at det hjalp nevneverdig. Trygve Hillestad økte ledelsen til 4-0 etter snaut 13 minutters spill, og den stillingen holdt seg ut perioden.

I siste perioden holdt historien på og gjenta seg. I periodens første angrep scoret nesten hjemmelaget igjen, men denne gang var stolpen i veien. Denne perioden bar preg av at kampen i realiteten var avgjort. Storhamar kontrollerte inn til en komfortabel seier, selv om Lillehammer tydeligvis hadde bestemt seg for å tråkke til skikkelig i denne perioden. Det medførte bare at de fikk noen utvisninger, som ikke Storhamar klarte å utnytte. Generelt er powerplay en akilleshæl for norske lag, det er ikke mye som blir produsert med en mann mer på isen.

Det var ikke bare poeng som ble Storhamar til del denne kvelden. Kampen var også plukket ut til noe som heter kronekampen. Det vil si at 51 sponsorer betalte Storhamar to kroner for hver tilskuer som kom på kampen. Med 2628 tilskuere skulle det bli cirka 268.000 kjærkomne kroner i klubbkassa.

Kampfakta

Storhamar – Lillehammer 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

Hamar OL-amfi.

2628 tilskuere.

Scoringer

1. periode:  1-0 (1.02) Joakim Jensen (Christian Larriveé, Pål Johnsen).

2. periode:  2-0 (20.19) Pål Johnsen (Christian Larriveé, Joakim Jensen), 3-0 (22.54) Nathan Martz (Christian Larriveé, Pål Johnsen), 4-0 (32.57) Trygve Hillestad (Ørjan Mikkelsen, Eirik Salsten).

3. periode: Ingen.

Skudd: 29-24 (11-10, 10-5, 8-9).

Utvisninger: Storhamar 4×2 min., Lillehammer 7×2 min.