Storhamar-seier mot Rosenborg

Det ble ingen reprise av forrige gang Rosenborg gjestet Storhamar. Da vant trønderne 6-2, i torsdagens kamp fikk Storhamar revansje, og vant 5-2.

SE BILDER FRA TORE TOMTER

SE BILDER FRA FREDRIK HAGEN

Bare for å ha sagt det med en gang, det var ingen stor hockeymatch de 1443 tilskuerne ble vitne til. Til tider var tempoet lavt, og feilpasningene florerte.

Snaue 13 minutter tok det før de fikk noe og juble for. Hjemmelagets bestemann for kvelden, Eirik Skadsdammen, styrte inn et skudd fra Mats Larsen Mostue. Kun tre minutter senere var det duket for utligning. Inge Stokvik utnyttet at de var en mann mer på isen og dermed var det 1-1 etter første periode.

Kun 45 sekunder ut i midtperioden fikk Rosenborg en dobbeltutvisning, det utnyttet Storhamar, og igjen var det Skadsdammen som var sistemann på pucken. Rosenborg ga seg ikke, og med en mann mindre på isen kom Rasmus Juell alene mot mål og satte sikkert inn 2-2. Nå kom scoringene tett, og bare halvminuttet senere utnyttet Storhamar at de fortsatt var en mann mindre på isen. Målscorer denne gang var Adrian Saxrud Danielsen. Nå satte hjemmelaget opp tempoet, og Rosenborg måtte ofte ty til ulovlige metoder, noe som medførte hyppige besøk i utvisningsboksen. Lars Løkken Østli økte ledelsen til 4-2, også da hadde Storhamar en mann mer på isen, da det var en avventende utvisning på gjestene. Skuddstatistikken på 19-6 sier det meste om hvor overlegne Storhamar var i denne perioden.

I tredje periode gikk det lenge og vel før lagene viste litt interesse til å score mål. Joakim Jensen fikk æren av å sette spikeren i kista da han satte inn kampens siste mål i spill fem mot tre. Tre av hjemmelagets mål i powerplay, det er ikke hverdagskost der i gården. Dermed kan lagene ta noen dagers juleferie. Fjerde dag jul er det imidlertid match igjen, så det gjelder å holde formen vedlike i de følgende dagene.

– Jeg er godt fornøyd med kampen, bortsett fra at vi hadde litt lite skudd i første periode. Andre og tredje periode synes jeg var veldig bra. Rosenborg tok mange utvisninger, og vi dreper kampen. Da dette laget legger ned en ærlig jobb ser vi ganske bra ut, sa Michael Smithurst da han ble intervjuet på indre bane etter kampen.

Kampfakta:

Storhamar – Rosenborg 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)

Hamar OL-amfi. 1443 tilskuere.

Scoringer: 1-0 (12:56) Eirik Skadsdammen (Mats Larsen Mostue, Ørjan Mikkelsen), 1-1 (15:46) Inge Stokvik (Ian McDonald, Jesper Eriksen), 2-1 (21:29)  Eirik Skadsdammen (Pål Johnsen, Christian Larriveé), 2-2 (23:59) Rasmus Juell (Thomas Wiig, Fredrik Rålm), 3-2 (24:31) Adrian Saxrud Danielsen (Eirik Skadsdammen, Lars Lundin), 4-2 (35:37) Lars Løkken Østli (Lars Lundin, Pål Johnsen), 5-2 (55:18) Joakim Jensen (Pål Johnsen, Christian Larriveé).

Skudd: 32-21 (5-11, 19-6, 8-4)

Utvisninger: Storhamar 4×2 min., Rosenborg 8×2 min., 1×5 min., 1×10 min., 1 videodømming.