Storhamar suverene mot Stjernen

Steffen Thoresen og resten av Storhamar-laget kunne juble for 7-0 seier mot Stjernen lørdag. Foto: Fredrik Hagen.

Storhamar inviterte til jubileumskamp mot Stjernen lørdag ettermiddag. Det var 25 år siden hallen ble åpnet, og 60 år siden Storhamar ishockey så dagens lys.

Hjemmelaget fikk en gyllen mulighet til å ta en tidlig ledelse, da Stjernen pådro seg en utvisning allerede etter 38 sekunders spill. Til tross for at de var inne i Stjernens sone mer eller mindre sammenhengende i to minutter, klarte de ikke å overliste Stjernen-keeper Sander Rene Berg.

Etter drøyt halvspilt første periode måtte imidlertid Berg kapitulere. Joakim Jensen avfyrte et herlig håndleddskudd som føk inn i nettet. Det ble ikke flere scoringer i første periode, men hjemmelaget hadde et klart spillemessig overtak.

Overtaket fortsatte i starten av andre periode, uten at de klarte å skape de helt store farlighetene foran Berg i Stjernen-målet. Etter drøyt seks minutters spill tok østfoldingene timeout. Det så ut som det hjalp, for de produserte to-tre store sjanser, men Oskar Östlund i Storhamar-målet nektet å la seg overliste. Da så Storhamar for tredje gang fikk muligheten til å spille med en mann mer på isen, benyttet de sjansen til å øke ledelsen.

Steffen Thoresen fikk pirket pucken de nødvendige centimeterene over mållinjen. Scoring ble det, etter at dommerne hadde sett situasjonen på målkamera.

Da det var spilt 1.43 av tredje periode var det duket for 3-0. Phillip Marinaccio fant Mikael Zettergren med en herlig pasning på bakerste stolpe. Stjernen-keeper Berg klarte ikke å forflytte seg raskt nok, og dermed fikk svensken en enkel jobb med å score hjemmelagets tredje mål for kvelden.

11 sekunder senere fikk Stjernen en mulighet til å komme seg inn i matchen igjen. Didrik Tollefsen brant imidlertid straffeslaget de fikk tildelt. Joakim Jensen ville vise fram håndleddskuddet sitt flere ganger denne kvelden. Fra litt skrå vinkel, limte han pucken i krysset bak Sander Berg. Nå var hjemmelaget virkelig i støtet, og bare 43 sekunder senere var det duket for 5-0. Steffen Thoresen fikk en herlig pasning fra Phillip Marinaccio, og nok en gang var Berg sjanseløs.

Joakim Jensen kan også servere målgivende pasninger, og kaptein Kodie Curran var sikkerheten selv da han ble spilt alene igjennom mot Sander Berg. Josh Nicholls trampet inn i Stjernens sone, og plasserte iskaldt pucken i lengste hjørnet.

Tomålsscorer Joakim Jensen var brukbart fornøyd etter å ha sendt Stjernen hjem med tap. For øvrig Storhamars 13. seier på rad.

– Vi vant jo tross alt 7-0, vi kan ikke være misfornøyde med det. I perioder var vi litt sløve på overganger, og vi gjorde ting litt rotete og vanskelig. Vi er heldige, for vi har mange matchvinnere i laget. I begynnelsen av sesongen var det førsterekka som produserte mye, så tok andrerekka over, og nå har det løsnet for tredjerekka.

– Er du fornøyd med egen innsats i denne matchen?

– Det var deilig å score igjen, det er lenge siden sist for min del. Det er alltid deilig å høre pling i metallet, da vet du at du har siktet godt. Nå blir det viktig å hvile godt i landslagspausen, avslutter Jensen.

Kampfakta
Storhamar – Stjernen 7-0 (1-0, 1-0, 5-0)
CC-amfi
GET-ligaen, 28. runde
4113 tilskuere

Scoringer
1. periode: 1-0 (10.05) Joakim Jensen (Robin Dahlstrøm, Kodie Curran)
2. periode: 2-0 (33.11) Steffen Thoresen (Mikael Zettergren, Ulf Jimmy Andersson) i spill fem mot fire.
3. periode: 3-0 (41.43) Mikael Zettergren (Phillip Marinaccio, Steffen Thoresen), 4-0 (45.44) Joakim Jensen (Ulf Jimmy Andersson), 5-0 (46.27) Steffen Thoresen (Phillip Marinaccio), 6-0 (48.52) Kodie Curran (Joakim Jensen, Robin Dahlstrøm), 7-0 (55.34) Josh Nicholls (Kodie Curran)

*** Steffen Thoresen, Storhamar
** Mikael Zettergren, Storhamar
* Joakim Jensen, Storhamar

Skuddstatistikk: 34-26 (11-6, 13-8, 10-12)
Utvisninger: Storhamar 5×2 min., Stjernen 4×2 min.

Hoveddommere: Lars Arve Kronborg/Owe Lüthcke
Linjedommere: Knut Einar Bråten/Daniel Børresen Haugen