Storhamar vant endelig på Lillehammer

Storhamar hadde vunnet en av de tolv siste mot Lillehammer, men bra keeperspill og solide bakover gjorde at de tok med seg 3 poeng hjem fra dølabyen.

Av Jan Erik Steinslien
Lillehammer startet første periode best og fikk et lite overtak på gjestene.  Lillehammer hadde et par bra sjanser, men klarte ikke å overliste en meget god Robert Hestmann.

Etter fire og halvt minutt fikk Christian Larrivee gå gjennom et tafatt forsvar fra vertene og setter inn 0-1.

Vertene fikk sjansen i overtall, både 5 mot 4 og 5mot 3 uten at dem klarte å skape noe voldsomt. Storhamar fikk også sjansen i overtall etter ca. 12 minutter, de skapte mer enn det Lillehammer klarte uten at det ble mål av det.

Et og halvt minutt før pause gir Ryan Nie en retur som Eirik Børresen er frempå og setter inn 0-2.

Litt urettferdig hvis man ser på spillet i perioden, men gjestene leder med to mål til pause.

I andre periode er Storhamar bedre med, men Lillehammer har fortsatt et lite overtak. Vertene har mange sjanser men klarer ikke omsette dem i mål.

9. minutter ut i perioden er det litt frem og tilbake foran Lillehammers mål, og Fredrik Lystad Jacobsen pirker inn 0-3.

Ellers skjer det lite i perioden. Begge lag har sine sjanser og mot slutten blir det to Storhamar-utvisninger, noe som fører til at hjemmelaget også starter i spill 5-3 i tredje periode.

Da klarer de endelig å få pucken bak Hestmann, Alexander Reichenberg er mannen som tenner hjemmelaget med sin 1-3 scoring.

Vertene våkner etter det og presser på, men Storhamar spiller bra defensivt og får ryddet unna. Da Joakim Jensen får en to minutter 12 minutter ut i perioden får Lillehammer sjansen igjen. Den tar de vare på og 30 sekunder ut i powerplayet smeller Erik De La Rose til fra blå og reduserer til 2-3.

 Nå ser vertene mulighet for på poeng, og kjører på. Gjestene rydder unna det som kommer, men da Lillehammer i siste forsøk tar ut keeper Ryan Nie  får Storhamar pucken. Andreas Øksnes setter inn 2-4 til gjestene fra Hamar, som dermed kan de ta med seg en etterlengtet seier og 3 poeng hjem fra Kristins Hall.