Storhamar vant enkelt mot Lørenskog

Storhamar kunne juble for 4-1 seier mot Lørenskog søndag. Her er det fra venstre Mikael Zettergren, Patrick Thoresen og Lars Løkken Østli som er fornøyde. Foto: Fredrik Hagen

Storhamar var en av forhåndsfavorittene før seriestart, mens søndagens motstander Lørenskog var tippet langt ned på tabellen. Status etter to serierunder var imidlertid at Lørenskog hadde full pott, mens Storhamar stod med en seier og ett tap.

Les også: Før runden #3

Det var en litt tam åpning på kampen, der lagene følte seg litt fram. Så, etter snaue seks minutters spill var det duket for kveldens første scoring. Joakim Jensen skjøt ett skudd som Lørenskog-keeper Sebastian Idoff måtte gi en retur på. Der var, nær sagt selvsagt, Christian Larrivée på rett plass, og satte pucken i mål. Resten av perioden ble stort sett enveiskjøring mot Idoff, men med 1:09 igjen av perioden måtte selv han kapitulere. Lars Løkken Østli tar med pucken rundt mål, passer til Patrick Thoresen, som igjen sender pucken til en ganske så umarkert Mikael Zettergren. Skuddstatistikken på 15-2 i Storhamars favør gir et godt bilde av perioden.

Andre periode var det Lørenskog som startet friskest. Etter drøye fire minutters spill av perioden var Storhamar-trener Fredrik Søderstrøm så lite fornøyd med tingenes tilstand at han tok timeout. Litt etter litt kom hjemmelaget mer med i kampen igjen. Og etter drøyt halvspilt kamp fikk igjen hjemmepublikummet noe å juble for. Martin Rønnild jobbet til seg pucken litt innenfor blålinjen, og i kamp med en Lørenskog-forsvarer bokstavelig talt kjempet han pucken over målstreken. Hjemmelaget tok mer og mer over utover i perioden, og hadde flere brukbare sjanser til å score flere mål, men Sebastian Idoff spilte bra, og dermed ble det bare en scoring i andre periode.

Etter drøye fem minutters spill av tredje scoret James Sixsmith et fint mål. Han skjærer fint inn foran Robert Hestmann i Storhamar-målet, og setter pucken elegant opp i krysset. Nå fikk gjestene blod på tann, og var nære på å få en ny redusering like etterpå. Hjemmelaget slo imidlertid fort tilbake. Lørenskog fikk en mann utvist da matchuret viste 47:32. Åtte sekunder senere lå pucken bak Sebastian Idoff. Joakim Jensen fikk æren av å sette inn hjemmelagets fjerde scoring for kvelden. I et siste desperat forsøk på å få med seg noe fra denne kampen, tok Lørenskog ut keeperen med 1.37 igjen av matchen. Det hjalp imidlertid ingenting, og Storhamar kunne juble for en fullt fortjent seier.

– Jeg synes vi spiller greit. Det er mye bra, men vi slurver for mye i pasningsspillet, og det har vi egentlig gjort lenge. Så det er noe vi må ha fokus på framover, mer nøyaktighet i pasningsspillet vårt, uttaler Storhamar-kaptein Patrick Thoresen.

– Sånn generelt, hva synes du om nivået i GET-ligaen?

– Det er mye mer slurv her, og folk er mer stresset enn det jeg er vant til fra Sveits, Sverige og Russland. Det er en stor tilpasning for min del, og jeg har vel aldri hatt noen god start i noen klubb, smiler Thoresen.

Kampfakta
Storhamar – Lørenskog 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
CC-amfi
GET-ligaen, 3. serierunde
3950 tilskuere.

Scoringer
1. periode: 1-0 (5.51) Christian Larrivée (Joakim Jensen, Robin Dahlstrøm), 2-0 (18.51) Mikael Zettergren (Patrick Thoresen, Lars Løkken Østli).
2. periode: 3-0 (30.22) Martin Rønnild (Eirik Skadsdammen, Kodie Curran).
3. periode: 3-1 (45.09) James Martin Sixsmith Jr (Mikael Bogen Dokken, Mats Trygg), 4-1 (47.40) Joakim Jensen (Christian Larrivée, Mikael Zettergren) i spill fem mot fire.

Skuddstatistikk: 34-17 (15-2, 11-7, 8-8)
Utvisninger: Storhamar ingen utvisninger, Lørenskog 4×2 min.

Hoveddommere: Tor Olav Grøtnæs Johnsen/Eirik Hansen
Linjedommere: Pål Arman Garsjø/Jon Killan

*** Christian Larrivée, Storhamar
** Sebastian Jonathan Simon Idoff, Lørenskog
* Christian Bull, Storhamar