Storhamars opptur fortsetter

JUBEL: Storhamar kunne juble for 3-2 seier mot erkerival Vålerenga i tirsdagens kamp. Foto: Fredrik Hagen
JUBEL: Storhamar kunne juble for 3-2 seier mot erkerival Vålerenga i tirsdagens kamp. Foto: Fredrik Hagen

Et av de store klassiske oppgjørene i norsk ishockey, Storhamar mot Vålerenga, dro tirsdag igang årets 20. serierunde i GET-ligaen. Sju poeng skilte lagene, i Vålerengas favør.

Disse kampene ligger det mye prestisje i, uansett form og tabellplassering. Kampen åpnet noe avventende, og det var ingen av lagene som klarte å tilrive seg noe spillemessig overtak. Etter snaue sju minutters spill var det duket for kveldens første overtallsspill. Storhamar klarte ikke å utnytte den fordelen, men Mikael Zettergren var veldig nære på å overliste Steffen Søberg. Vålerengas solide sisteskanse leverte imidlertid en feberredning. Bare 30 sekunder etter at gjestene ble fulltallige, røk de på ett nytt undertallsspill. Denne gangen tok det bare 19 sekunder før hjemmelaget kunne juble. Mikael Zettergren fikk dyttet pucken de nødvendige centimeterene over målstreken. Etter 17.23 var lagene like langt igjen. Mathias Trygg snapper en dårlig Storhamar-klarering, og skuddet hans fyker inn bak en dekket Oskar Östlund.

Andre periode startet på samme måte som den første, noe avventende. Bortelaget fikk muligheten til å spille med en mann mer i to minutter, men Storhamar hadde små problemer med å holde de fra livet. Etter 34.38 ble Mikkel Søgaard utvist. Den utvisningen var det ikke mange i hallen som skjønte noe særlig av. Fem sekunder ut i overtallsspillet var kampen snudd til gjestenes fordel. Fredrik Csisar fikk pucken etter dropp, og med et herlig slagskudd måtte Östlund kapitulere.

Hjemmelaget var nære på å få en tidlig utligning i tredje periode, men Steffen Søberg stoppet fint forsøket fra Martin Blakseth Huse. Etter drøye fem minutters spill måtte Vålerengas Thomas Olsen sette seg i utvisningsboksen i to minutter. Storhamar skapte ikke all verdens trøbbel for Søberg i Vålerenga-målet. Ny sjanse i overtall for hjemmelaget med i underkant av ni minutter igjen av perioden. Denne gangen lyktes Storhamar. Erik de la Rose skyter et skudd som Martin Blakseth Huse styrer forbi Steffen Søberg. Med 1.40 minutter igjen, tar Vålerenga timeout. Det hjalp ikke, i stedet pådrar Tallak Lyngset seg en to pluss to minutters-utvisning med 45 sekunder igjen. Til tross for et par fete sjanser, ebbet tredje periode ut, uten flere scoringer, og dermed måtte det spilleforlengelse til.

1.41 ut i forlengelsen falt avgjørelsen. Martin Rønnild får god tid, og er sikkerheten selv. Dermed fortsetter Storhamar den gode trenden. Dette var deres femte strake kamp uten tap.

– Endelig synes jeg vi spiller en bra kamp, og er bra med i nærkampene. Det er det vi har slitt med mot Vålerenga tidligere i sesongen. Kampene mot dem er krig, også har de en vanvittig god keeper. Da må vi inn i taklinger og ta juling. Jeg synes vi tar totalt over i tredje periode. Vi i trenerteamet sa det til gutta i andre pause at vi bare skulle fortsette i samme sporet som de to første periodene. Høy fart i midtsonen var et nøkkelord, sier en godt fornøyd assistenttrener hos Storhamar, Pål Johnsen.

Kampfakta
Storhamar – Vålerenga 3-2 (1-1, 0-1,1-0,1-0)
CC-amfi
GET-ligaen, 20. serierunde
5283 tilskuere.

Scoringer
1. periode: 1-0 (9.45) Mikael Zettergren (Erik de la Rose, Joey Tenute) i spill fem mot fire, 1-1 (17.23) Mathias Trygg (Thomas Olsen).
2. periode: 1-2 (34.43) Fredrik Csisar (Tobias Lindström) i spill fem mot fire.
3. periode: 2-2 (52.06) Martin Blakseth Huse (Erik de la Rose, Joey Tenute) i spill fem mot fire.
4. periode: 3-2 (61.41) Martin Rønild (Joakim Jensen, Alexander Reichenberg) i spill fire mot tre.

Skuddstatistikk: 31-20 (7-9, 6-6, 17-5, 1-0)
Utvisninger: Storhamar 3x2min.,1×10 min., Vålerenga 6×2 min.,1×10 min.