Storseier i bortekamp

Etter et forsmedelig hjemmetap tirsdag var det et revansjesugent Asker-lag som satte kurs for Stjernehallen lørdag ettermiddag.

Stjernen – Frisk/Jutul   2 – 10 U17 Elite

Mens Frisk blant annet hadde backene Viggen og Broberg ute med skader, stilte hjemmelaget uten siste kamps store spiller, Karel Slavata, som spilte 1. divisjons kamp for Stjernen2. I tillegg måtte begge lag unnvære sine «hospitanter» fra U15 som deltar på Kretslagsturnering i Trondheim.

Hjemmelaget hadde fått tilbake Jostein Ekaas til dagens kamp, men han var langt fra fornøyd med egen innsats.

– Jeg spilte trolig min dårligste kamp for sesongen, sier Jostein Ekaas. Vi hjalp heller ikke egen keeper spesielt mye, og lot Frisk komme til mange sjanser alene med keeper.

Det var Stjernen som tok ledelsen i kampen etter snaue 6 minutter, etter at Stjernens beste, Martin Rønnild, spilte frem Herman Holmeide Halvorsen som kunne sette inn 1-0 bak U16-landslagskeeper Fredrik Grønstrand. Men etter det tok bortelaget over, og etter scoringer av Tage Nilsen, Henrik Medhus, Tobias Fladeby og Eivind Andresen, kunne Frisk gå til første pause med en fortjent 1-4 ledelse. Ineffektiviteten fra forrige kamp var borte, og fire mål på ti skudd var laget fornøyd med.

Om bortelaget hadde dominert første periode, ble det om enn enda mer enveiskjøring i andre periode! Marius Carho Hansen økte til 1-5 etter 22.17, og da takket også Jonathan Hemstad for seg i Stjernens mål. Inn kom Marcus Dahl, men heller ikke han fikk særlig hjelp fra sine medspillere – og kanonaden fra Frisk bare fortsatte. Først satte Henrik Medhus inn straffeslag, før han sammen med Eivind Andresen assisterte Anders Henriksen på 1-7 scoringen. Skuddstatistikken viste hele 4-22, og bekrefter den totale dominansen til Frisk.

– Andre periode var ganske bra, sier Henrik Medhus etter kampen. Vi hadde til tider et enormt trøkk mot Stjernens mål. Forskjellen på i dag og tirsdagens kamp var at vi satte sjansene vi fikk i dag, og slapp ikke Stjernen til med break-aways som de fikk lov til sist.

Martin Rønnild reduserte til 2-7 i power play etter 5.02 av siste periode, men Frisk skulle ikke gi seg før det sto to-sifret på tavlen. Eivind Andresen scoret sitt andre for dagen (2 mål og 2 assist), Henrik Medhus scoret hat-trick (3 mål og 3 assist) mens Anders Henriksen (2 mål og 3 assist) fastsatte sluttresultatet til solide 2-10.

I de andre kampene viste Lillehammer at de er i form når de slo Manglerud Star med 8-2 hjemme i Kristins Hall, mens Sparta oppskriftsmessig vant 8-1 hjemme mot Rosenborg. Sparta beholdt dermed ledelsen på tabellen ett poeng foran Frisk/Jutul, og med en kamp til gode. Kommende uke kan være avgjørende, for da møtes Sparta og Frisk/Jutul i to oppgjør.

Lørdagens resultater:

Lillehammer – Manglerud Star 8 – 2

Sparta – Rosenborg 8 – 1

Stjernen – Frisk/Jutul 2 – 10

Storhamar – Lørenskog 4 – 2

Vålerenga – Viking/Siddis 12 – 0Henrik Medhus. Arkivfoto: Finn Eriksen