Strålende VM-start

Norge snudde 0-2 til 4-2 og fikk dermed den best tenkelige starten på årets U18 VM i Sveits.

U18 VM Romanshorn, Sveits: Det skal litt mer enn et par baklengsmål for å skremme de norske landslagsjentene, selvom det unektelig så noe trist ut da Østerrike gikk opp til 0-2 37 sekunder ut i midtperioden.
Men, etter en høyst laber innledning våknet altså Norge og kjørte totalt over Østerrike.
– Jentene var ikke klare i starten, noe som pleier å straffe seg, men etter 0-2 og ut matchen så hadde vi full kontroll, sier hovedtrener Laura Rollins til HockeyNorge.no.
Balanse
Mathea Fischer og Marlene Günther sørget for balanse i målprotokollen med hver sin scoring i midtperioden – og Norge kunne ta den siste pausen på stillingen 2-2.
Transportetappe
De norske jentene hadde tydeligvis fått blod på tann og brukte den siste perioden som den reneste transportetappen.
Et ungt motstanderlag gikk også i fella med å kun benytte seg av to rekker – og maktet derfor ikke å stå imot det norske lagmaskineriet som bare viste seg bedre og bedre etter hvert som tiden gikk i Eissportzentrum Oberthurgau.
Matchvinnende scoring
Lagets yngste spiller, Andrine Furulund (98-modell), satte inn den matchvinnende scoringen drøye fem minutter ut i perioden og da sto jubelen i taket blant spillere, ledere – og ikke minst blant de mange norske supporterne som virkelig ga lyd fra seg under hele oppgjøret.
Tomålsscorer
Scoringsmaskinen Mathea Fischer presenterte seg med sin andre scoring åtte minutter før slutt – og da var det totalt slutt på alt av krefter og motivasjon hos østerrikerne.
Tre velfungerende rekker
Laura Rollins trakk frem to positive ting i tillegg til at poengene tilfalt Norge. Det ene var at laget er mye bedre trent og forstår spillet langt bedre enn under Tromsø-VM ifjor.
Det andre var at lagets tre rekker fungerte meget bra, noe Rollins understreker at vil ha en sterk betydning videre i et tøft mesterskap.
Vi husker fra ifjor at det i hovedsak ble benyttet to rekker under VM – som også spilte i over- og undertall, men som etter hvert viste seg å bli utslagsgivende i negativ forstand.
Nå fikk altså Norge den best tenkelige starten på mesterskapet og jentene tar med seg masse selvtillit inn mot torsdagens kamp mot vertslandet Sveits. Disse rykket ned fra A-puljen ifjor og har nok som en klar målsetting å bli blant de nest beste for så kort tid som mulig.
Intervjuer med kaptein Victoria Løvdal og tomålsscorer Mathea Fischer kommer.