Suverene Chicago Blackhawks

Kimmo Timonen jubler som Stanley Cup-mester for Chicago Blackhawks. (Skjermdump YouTube.com)
Kimmo Timonen jubler som Stanley Cup-mester for Chicago Blackhawks. (Skjermdump YouTube.com)

Etter nattens seier over Tampa Bay Lightning kan Chicago Blackhawks titulere seg som Stanley Cup-vinnere for sjette gang.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2-0 (0-0,1-0,1-0) Skudd: 32-25 (13-4,10-7,9-14)
Chicago mestere etter 4-2 i kamper

Mestrene fra Chicago vant også Stanley Cup i 2010 og 2013 – og i 1934, 1938, 1961.

Men årets triumf var den første foran eget publikum på hele 77 år – dengang i 1938 ble Toronto Maple Leafs slått i avgjørende kamp på egen is.

Tilbake til nåtid – det sto nemlig 3-2 i kamper før denne kvelden i United Center – og majoriteten av de 22,424 elleville tilskuere kunne på nytt heve armene i ekstatisk triumf etter at Duncan Keith og Patrick Kane hadde sørget for kveldens to eneste scoringer uten tilsvar fra Lightning.

KIMMO’S HERLIGE ØYEBLIKK

Det mest følelsesladde øyeblikket stod nok finnen Kimmo Timonen (40) for da han endelig kunne løfte et av verdens mest ettertraktede og prestisjefylte trofeer.

Timonen kom til Chicago i slutten av februar som et siste forsøk på å vinne sportens høyeste pris – etter mange år i Nashville Predators og Philadelphia Flyers.

Men det holdt på å gå skikkelig galt for den tøffe finnen som fikk blodpropp i lungene på ferie hjemme i Finland. Timonen reiste seg mesterlig – bokstavelig talt, kom tilbake – og kan nå endelig titulere seg som Stanley Cup-mester.

KAN LEGGE OPP SOM MESTER

– Det hele er helt ufattelig og dette er noe jeg har drømt om i de siste 17 årene, sa Timonen til NBC Sports ute på isen.

– Akkurat nå er jeg meget lykkelig selvfølgelig – og jeg kan endelig legge opp som mester, fortsatte han til NBC Sports, til heftige jubelscener fra medspillere og ikke minst et kokende United Center.

KAMPFAKTA

HN200x67