Svensketrøbbel for Oilers

di9NZHpZ
Jacob Berglund jubler etter å ha avgjort mot Stavanger. FOTO: Fredrik Hagen / hagenfoto.no / HockeyNorge.no


HAMAR OL-AMFI (HOCKEYNORGE.NO) Stavanger var det soleklart beste laget da de møtte Storhamar i DNB Arena til den første NM finalen på mandag. I kveld åpnet de igjen best, men skulle få trøbbel mot målkåte svensker.

SJEKK UT BILDER FRA KVELDENS KAMP HER

Etter en trøblete finalestart hadde Storhamar alt å revansjere mot Stavanger under kveldens andre finale i NM sluttspillet, men det skulle være gjestene fra oljebyen som igjen skulle åpne tøffest.

Bare etter 18 sekunder får Peter Lorentzen lirke pucken inn bak Andrew Engelage til 1-0, en puck som Engelage burde reddet i følge Linus Johansson.

– Det er ingenting å si på innsatsen til Engelage i kveld, han står en veldig god kamp for oss, selvom den første pucken i mål burde blitt tatt, sier Johansson som skulle sette fyr på arenaen like etter 1-0 scoringen.aElrdlRp

Etter 2.40 spretter pucken ut fra intet og Johansson får æren av å utligne i Hamar OL-Amfi.

HØYT TEMPO FRA STORHAMAR

Da den andre perioden startet var det kun ett lag på isen. Storhamar hadde bestemt seg i pausen, og de viste publikum på Hamar hva de hadde planlagt.

Storhamar har overtallsspill i starten av perioden og Christian Larrivée får leke seg inn i Oilersforsvaret å hamre pucken inn bak Ruben Smith til 2-1 for hjemmelaget, like etter smeller det igjen bak Oilersmålvakten. Lars Løkken Østli dundrer pucken i mål etter tre spilte minutter og Storhamar har for alvor meldt seg på i kampen om å vinne NM gull.

– Vi hadde mye å revansjere denne kvelden, vi kom ikke ordentlig i gang på mandag så det får godt vi fikk til masse bra i kveld, forteller Linus Johansson.

TO KJAPPE GA NY SPENNING

Etter at Storhamar hadde overtaket første halvdel av andre periode var det på høy tid at Oilers begynte å gjøre noe fremover igjen. Christian Dahl Andersen gir gjestene nytt håp i matchen da han gjør 3-2 etter 12 minutter før Dan Kissel i overtall prikker inn 3-3.
TDRoTXho
Oilers har som de fleste vet kommet tilbake haugevis av ganger denne  sesongen, det ville ikke Patrik Bäärnhielm ha noe av igjen denne kvelden.  Han  lurer med seg pucken og får lempet den inn bak Henrik Holm som har  kommet inn for Ruben Smith etter 3-1 og ruingutta er på ny oppe i ledelsen.

Og det skulle bare bli mer jubel for hjemmelaget. Det holder tempoet oppe og  slipper ikke Oilers til de store sjansene og da Jacob Berglund får æren av å  gjøre 5-3 tidlig i tredje periode går det bare en vei for Storhamar.