Tabelltopp for Frisk/Jutul

Etter at MS tok alle poengene mot serieleder Sparta på tirsdag, var det et lag med selvtillit som kom til Askerhallen torsdag ettermiddag.

Frisk/Jutul – Manglerud Star5 – 3 U17 Elite

Hjemmelaget på sin side greide «bare» uavgjort mot Lørenskog, og var sugne på å beholde alle poengene hjemme i Askerhallen.

De hadde fått tilbake toppscorer Henrik Medhus, men stilte uten både Eivind Eiken Andresen og Anders Tangen Henriksen som begge normalt er på rekke med Medhus. Også Lørenskog stilte uten sin beste poengplukker, Ole Tobias Silseth, så det var to litt skadeskutte lag som stilte på isen. Da gjensto det å se om det var noen andre som sto opp og viste frem brystkassa.

Første periode ble en jevnspilt affære, og det var kun bortelaget som fant veien til nettmaskene. Gard Eivind Hoel spilte frem Rolf Thomas Aastad som passet til Mats Alexander Henriksen. Unge Henriksen gjorde ingen feil og satte pucken bak hjemmelagets målvakt, Fredrik Grønstrand. Skuddstatistikken viste 7-7 – en bekreftelse på en jevnspilt periode.

Andre periode var knappe 9 sekunder gammel før hjemmelaget utlignet. En opplagt Marc William Horvat kjempet til seg pucken i MS sonen, og spilte vakkert frem Marius Carho Hansen som kunne sette inn utligningen før alle på tribunen hadde funnet tilbake plassene sine.

Men Simen Baklid lot ikke Frisk/Jutul hvile på laurbærene. Bare drøye minuttet senere var gjestene igjen i føringen etter at Baklid kontret inn 1-2, assistert av Eirik Bredahl Sæby. Fire minutter senere var Sander Myklebust uheldig og spilte pucken over eget vant, med 2-minutters utvisning som konsekvens.Simen Baklid setter inn 1-2 målet. Foto: Finn Eriksen

Denne overtallsperioden utnyttet hjemmelaget til sin fordel, og igjen var det amerikaneren Horvat som var nest sist på pucken. Han satte opp en annen utlending, svenske Maximillian Viking Lindskog Pettersson, som banket inn pucken bak Mikkel Wiik i MS-buret. Dermed var lagene like langt.

Etter drøye 32 minutter mente dagens dommer at Gard Hoel spilte med farlig høy kølle – noe lagledelsen var svært uenig i – og til høye protester mot dommeren måtte to Lørenskog-spillere sette seg i «fryseboksen» i to minutter.

Med bare 5 sekunder igjen av utvisningstiden var det klart for ledelse til hjemmelaget. Marius Carho Hansen var igjen involvert i scoringen sammen med Tobias Fladeby, og sammen assisterte de Hønefoss´ store iskjemper, Kristian Kristensen, og dermed ledet hjemmelaget 3-2 når sirenen lød for pause. Dermed vant Frisk perioden 3-1, og skuddstatistikken 15-7.

Manglerud Star på sin side hadde absolutt ikke tenkt å gi opp, og bare to minutter inn i siste periode var utligningen et faktum. Trym Bilgrei satte inn utligningsmålet assistert av Rolf Thomas Aastad og Eirik Solbrekken Lavik, og dermed sto det 3-3.

Uten to av de beste poengplukkerne på isen var det det altså andre som sto frem på hjemmelaget. Tobias Fladeby har gjennom flere år vist at han vet hvor målet står, og torsdag kveld viste han at «gamle kunster» ikke var glemt. Først la han på til 4-3 assistert av Kristian Kristensen, og deretter til 5-3 assistert av Marius Carho Hansen, og savnet av herrene Andresen/Henriksen ble med ett merkbart mindre.

Alt i alt en underholdende og severdig kamp i Askerhallen hvor hjemmelaget altså trakk det lengste strået, og kunne med seier feire delt tabelltopp sammen med Sparta – rettnok med en kamp mere spilt. Lørdag får Frisk besøk av Lørenskog, mens MS skal til Sarpsborg for å se om de igjen kan beseire serieleder Sparta. Det ser ut til å bli en tett kamp i toppen av tabellen i U17 Elite!Det var hjemmelaget som til slutt kunne juble for seier. Foto: Finn Eriksen