Takk for i år…

Så var sesongen 2011/12 over for Vålerenga. I en intens og fartsfylt sjette semifinale på Jordal, spekket med dramatikk og nerve, sendte Kenny Corupe Lørenskog til en historisk NM-finale.

VIF – Lørenskog 1-2

(Saken er fra vif-hockey.no, skrevet av Christian Ruscetta, men tillat gjengitt i sin helhet hos HockeyNorge.no)

Vålerenga hadde kniven på strupen i torsdagens sjette semifinalekamp mot erkefienden fra Lørenskog. Og VIF-spillerne viste både publikum og TV-seerne at de ikke aktet å stå med lua i hånda, og se på at romeriks-laget tok seg til finalen. Men heroisk innsats og tapper kjemping var ikke nok – Lørenskog dro til slutt det lengste strået. Ser vi på skuddstatistikken (16-44), at Patrick DesRochers spilte en av sine beste kamper, og det faktum at tverrligger og stolpe stod i veien for Lørenskog en rekke ganger, så var sluttresultatet rettferdig. Men dessverre hadde dommerne noen avgjørelser som skapte både frustrasjon og debatt blant de over 2500 tilskuerne på Jordal Amfi.

Sjansehav i førsteperiode

I første periode var det et hav av målsjanser til begge lag, men pucken traff stolper og danset langs målstreken uten at det ga uttelling. Når målet endelig kom, satt det svært langt inne. Bare førti sekunder før pause scoret Lørenskog i powerplay, da Jesper Hoel satt utvist for å ha vippet pucken over plexiglasset. Det var svært amper stemning etter at den første perioden var over. Da spillerne skulle gå i garderoben var det tilløp til slåsskamp. Det hele endte med at Vålerengas Linus Juell og Lørenskogs Martin Laumann Ylven, som begge har vært bitre kamphaner gjennom hele semifinalespillet, måtte starte andre periode med ti minutter for dårlig oppførsel.

I andre periode fortsatte den intense og harde bataljen, uten at sjanser ble omsatt i scoring. Med 2.24 igjen på klokka ville kaptein Cato Cocozza det annerledes. Han fraktet pucken dypt inn i offensiv sone, og via Kenneth Larsen kunne Jonas Oppøyen sette pucken vakkert og utagbart i nettmaskene.

Fantastiske DesRochers

Tredje periode ble mer og mer intens. Ute på isen var det skyhøyt sluttspillstempo, og en keeper Patrick DesRochers med en fantastisk dagsform. Vålerenga var tydelig slitne på slutten av perioden, og Lørenskog produserte oftere og oftere store sjanser, som den canadiske supermålvakten i VIF-buret hindret – med god hjelp av stolpene. Enga hadde marginene med seg, og med 1-1 til full tid gikk matchen til overtid. Noe av det første som skjedde her var at Kenneth Larsen pådro seg en utvisning, og det skulle klubben han spilte for store deler av denne sesongen nådeløst utnytte. Kenny Corupe sendte Lørenskog til himmels, med sin overtallsscoring drøye to minutter ut i den fjerde perioden. Dermed kom sommerferien brått og brutalt for Vålerengas ishockeymenn.

Avsluttet sesongen med æren i behold

Publikum satte likevel stor pris på spillernes innsats, og viste dette ved å stå igjen og klappe for laget en stund etter fløytesignalet. Sesongens siste kamp ble med andre ord avsluttet med stolthet og ære, slik Vålerenga alltid skal være bekjent av.

Et morsomt poeng var da kamphanene og fiendene Laumann Ylven og Juell ga hverandre en vennskapelig klapp på skuldra, smilte til hverandre og takket for en god fight. Slik skal det være.

Vi ønsker Lørenskog lykke til mot Stavanger Oilers i NM-finalen, og lover Vålerengas tilhengere at klubben skal være godt rustet når en ny sesong tar til rett over sommeren!

Takk for i år!