Tapte for svenske reserver

Norge startet friskt, men effektive svensker ødela festen.

Norge – Sverige 0-5 (0-0,0-2,0-3) Skudd: 16-29 (4-10,7-8,5-11)

Flere bilder blir lagt ut på Facebook

DERFOR MÅ VI TA BETALT FOR ENKELTE KATEGORIER…

Norge startet bra i den første av to kamper mot «Søta bror» på Jordal amfi torsdag, men måtte bite i det sure svenske eplet etter hvert som kampen fremskred.

Sverige kom nemlig for alvor igang fra midtperioden og ut matchen – og da vi skriver at effektive svensker ødela festen i vår ingress, så mener vi at de gjennomgående gjør sine saker og ting langt mer effektivt enn de norske spillerne – etter halvspilt kamp vel og merke.

Således ved hver eneste scoring. Svenskene er så utrolig effektive når de bestemmer seg – og Norge klarte ikke å holde følge på tempoet. Lars Haugen i det norske buret fikk heller ikke særlig til hjelp, men må få ta på seg «skylda» for 0-2 målet der han helt klart ser utgangen av Nicklas Danielssons skudd. Pucken er knallhard, men er i Haugens snapphjørne. Ellers er det lite å laste Norges KHL-proff for.

Norge taper fortjent 0-5, selv om de totalt sett ikke blir rundspilt – men det var tross alt en kamp mot et tydelig B-preget svensk landslag.Lars Haugen.

Forrige dagen ble Haugen portretert i norsk TV, blant annet poserende som sinnataggen i Vigelandsparken – og målvakten var faktisk sint også på isen mot Sverige;

– Ja, jeg var skikkelig sint siste halvdelen av kampen. Vi falt av etter en veldig bra innledning. Vi er naturligvis tydelig preget av at vi er stinne av trening, men allikevel.

– De fikk hugg, vi falt…rett og slett, sier Haugen til HockeyNorge.no.

Her har Haugen et soleklart godt poeng, de norske gutta er midt i et knallhardt program før VM, mens disse svenske spillerne ikke skal delta – det er dem ikke gode nok til, selv om enkelte nok vil ta steget opp til det svenske «A-laget». Tenker her spesielt på spillere som Dick Axelsson, Robin Figren og Sebastian Enterfeldt – målt utifra hva dem presterte på Jordal amfi torsdag.

Haugen mener videre at det også er altfor mye stang-ut og at marginene ikke er med Norge, men som han selv sier det;

– Man må fortjene flaks!

– Videre så er jeg glad ikke dette var en VM-kamp – taper gjerne to her og vinner en mot dem i VM, men sett på en annen side, vi hadde ikke spilt slik hvis dette var VM. I dag er det litt for mye løkkehockey-mentalitet i laget, fortsetter Haugen, som avslutter med å gi skryt til unggutta på laget.

HockeyNorge.no vil helt til slutt trekke frem geniale Mathis Olimb som kampens beste spiller – og Daniel Sørvik får også stjerne i margen.