Thomas Valkvæ Olsen – nominert til Årets Rookie

 
Frisk Askers Thomas Valkvæ Olsen er nominert som en av fire kandidater til tittelen «Årets nykommer i Get-ligaen».
 
Før kveldens kamp mot Lørenskog, kunne Thomas motta prisen som en av fire kandidater til «Årets nykommer i GET-ligaen. Prisen ble delt ut av Håkan Södergren, en av jurymedlemmene.

Ytterligere tre kandidater vil bli kåret i løpet av sesongen, og den endelige vinneren får være med A-landslaget i oppkjøringen til VM og får i tillegg donere 10,000.- til en egen valgt breddeklubb.

Vi tok en prat med Thomas etter kampen, en kamp han selv ikke var spesielt fornøyd med – verken for egen eller lagets del. Så derfor fokuserte vi på den fantastiske uken unge Valkvæ Olsen har vært gjennom, etter at U20 laget vant «B-puljen» i årets VM i Amiens i Frankrike.

 

– Ja, det har vært en fantastisk opplevelse å få være med på. Det var vel ikke så mange som trodde at vi skulle vinne før vi dro ned. I motsetning til de andre lagene hadde vi ikke de store stjernene, men et lag hvor alle sto opp og kjempet i hver eneste kamp. Vi klikka sammen som et lag med en gang.

 

Dagens pris kom også som en hyggelig overraskelse for den unge Frisk-spilleren.

 

– Joda, det er gøy å få en slik pris, og jeg skal gjøre mitt beste for at jeg blir den av oss fire som tar den endelige prisen.

 

Thomas måtte også berømme sin tidligere trener, Knut «Busen» Andresen.

 

– Det er Knut som jeg har hatt som trener helt fra jeg begynte og opp til 13-14 års alderen. Så det er mye hans fortjeneste at jeg har blitt den spilleren jeg er i dag. Han lærte meg om disiplin, og kjefte mindre på de andre og fokusere mer på egen innsats.

 

Det er noe Knut Andresen kunne bekrefte.

 

– Jo, jeg måtte nok plukke av han litt «primadonna-nykker», ler Knut om sin tidligere elev. Men skryter samtidig av Thomas og U20-lagets innsats i Frankrike, hvor Knut hadde tatt veien for også å se sin egen sønn spille.

 

Ved siden av hockeyen jobber Thomas – som mange andre Frisk-spillere før han – hos Ole G på Taberna Rammer. Han har som målsetting etterhvert å kunne leve av hockeyen, og satser først på å etablere seg i GET-ligaen. Deretter håper han på å få sjansen i utlandet, og Sverige står høyt oppe på ønskelisten.

 

Thomas har nok det som kreves, for han er svært treningsvillig og blir per i dag sett på som en spiller som Frisk ønsker å satse på. Så får vi se hvor lenge Asker-laget får behold sin Rookie.

 

 

For HockeyNorge.no

Finn Eriksen