Thoresen jr avgjorde mot Thoresen sr

Vålerenga brøt seiersrekken til Stavanger, og beholder topplasseringen i GETLigaen.

Av Ole Aasheim

Se flere bilder fra fotograf Thomas Kruse fra kampen

JORDAL AMFI: Stavanger Oilers tok en tidlig ledelse ved Lars-Peder Nagel. Han hentet pucken bak målet til Steffen Søberg, og tok «kjøkkenveien» før han satte pucken forbi den unge målvakten. Men Vålerenga hentet tilbake ledelsen bare få minutter senere ved Justin Donati. Han fikk en perfekt pasning av sin tvillingbror Tyler Donati som viser hvorfor han er poengkonge i GETLigaen med sin tålmodighet.

Kampen bar preg av at Uwe Lütcke og Tor Olav Johnsen blåste utvisninger. Det ble hele fem utvisninger bare i den første perioden.

Vålerenga tok ledelsen ved Daniel Sørvik midtveis i den første perioden. Sondre Olden kriget til seg pucken i hjørnet, før han la pucken foran mål og til slutt endte opp hos Daniel Sørvik på blue line, og skuddet til landslagsbacken gikk via en Oilers-spiller og forbi Ruben Smith i Oilers-buret.

Stavanger Oilers svarte like etter ved Lukas Andersen David.

Justin Donati ble den eneste målscoreren i midtperioden som ga hjemmelaget ledelsen. Han hadde i fjor et snitt på tre poeng per hjemmekamp mot Oilers, og fortsatte i god stil i kveld.

Ellers bar midtperioden preg av at Stavanger tok hele fem utvisninger, uten at Vålerenga klarte å sette mer press på siddisene av den grunn.

En meget underholdende tredje periode sto for tur. Med tre overtallsspill hver ble det også to mål. Tim Kunes utlignet til 3-3, mens Steffen Thoresen styrte inn skuddet til Tyler Donati i det siste powerplayet hjemmelaget fikk.

Steffen Thoresen vant duellen mot faren Petter i kveld

Det ble også det siste målet, og Vålerenga brøt seiersrekken til Stavanger Oilers.

– Drar på oss for mange dumme utvisninger, spesielt i den andre perioden. Vi klarer de bra, men da får vi ikke det trykket vi ønsker mot Vålerenga-buret. Vi byr dem på match helt til slutt, oppsummerer Petter Thoresen til HockeyNorge.

Han var ikke spesielt imponert med utvisningene som Stavanger pådro seg.

– Den siste der var ikke utvisning i det hele tatt. Det lukter jo dritt lang vei, sier han misfornøyd med at seiersrekken røk.

I Vålerenga-leieren var det bare glede å finne.

– Det er utrolig deilig, spesielt når det blir så tett på slutten. Temperaturen er høy, og da er det alltid godt å se at vi får et «game winning goal» på tampen der, sier Jonas Oppøyen.

– Kanskje vi har skutt litt for lite, for vi spiller mye puck inne i deres sone, sier Oppøyen når han skal forklare Vålerengas svake powerplay.

VIF ligger faktisk sist i serien med svake 11.70% i powerplay.