Thoresen-scoring senket Vålerenga

I en tidvis meget underholdende kamp vant serieleder Storhamar 1-0 over Vålerenga i CC-amfi.

Storhamar trengte kun én scoring for å seire mot Vålerenga tirsdag. (Foto: Fredrik Hagen)

Storhamar – Vålerenga 1-0 (1-0, 0-0, 0-0) | Skudd: 25-22 (8-6, 7-8, 10-8)
27.11.18 | Get 23. runde | CC-amfi | 4956 tilskuere

Selv om det ble målfattig i Hamar fikk de nær 5000 fremmøtte tilskuerne oppleve en fartsfylt og jevnspilt kamp, der Patrick Thoresen ble eneste målscorer 15:46 ut i den første perioden.

Pasningen fra Mikael Dokken egner seg godt som pensum i læreboka – og traff perfekt på køllebladet til Thoresen, som relativt enkelt kunne styre pucken inn bak Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

FANTOMREDNING

Nær tilsvarende mulighet fikk Vålerenga ved Petter Grønstad et stykke ut i midtperioden, men en fantomredning av Oskar Östlund forhindret redusering.

Kun sekunder tidligere smalt gjestenes Thomas Olsen pucken knallhardt i stolpen etter at den spratt ut igjen fra vantet bak mål – og når Vålerenga ikke makter å omsette slike muligheter, ja da blir det vrient å ta poeng mot landets beste hockey-mannskap.

ANNULLERT SCORING

Nevnte Dokken fikk i tillegg en scoring korrekt annullert i den tredje perioden, etter at pucken ble styrt i mål via Dokkens skøyter. Video måtte til for denne avgjørelsen.

Dokken var mye involvert denne kvelden og pådro seg kampens første utvisning etter 54:30, men Vålerenga surret det til for seg med to utvisninger i løpet av de siste fire minuttene og spolerte sine siste muligheter i CC-amfi.

Med denne seieren topper Storhamar tabellen med 49 poeng etter sine 23 kamper spilt, mens kveldens motstander innehar fjerdeplassen med 42 poeng på 22 spilte kamper.

 – VI TAR EN STERK SEIER

 – Dette var det tredje møtet med Vålerenga denne sesongen – og det har vel sett slik ut i hvert eneste møte. Det er to gode lag og det blir tett og jevnt, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström til TV2.

– Jeg har lært meg under min tid her i Norge at Storhamar og Vålerenga «ikke liker» hverandre – og da blir det litt mer følelser blant spillere og publikum, fortsetter en smilende svenske til samme kanal og legger kjapt til;

– Med tanke på at vi har vært noe nede i kjelleren etter en intensiv høst så synes jeg vi tar en sterk seier idag.

På spørsmål fra TV2’s Marius Skjelbæk om hva han synes om Östlund sin redning, fikk seerne følgende til muntre svar;

– Den var vel helt ok hva…? I slike situasjoner behøver man en bra målvakt, og vi er så heldige å ha to av dem i vår stall, avslutter en meget godt fornøyd Storhamar-trener etter kveldens triumf over Vålerenga.

1-0 OGSÅ I SARPSBORG

I en annen kamp spilt foran 1750 tilskuere i Sparta amfi denne tirsdagen vant Sparta med 1-0 over Manglerud Star etter scoring av Scott Allen etter 15:49 spilt av midtperioden.

Kampfakta:

*** Oskar Östlund, Storhamar ** Steffen Søberg, Vålerenga * Mikael Dokken, Storhamar

Storhamar – Vålerenga 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
27.11.18 | Get 23. runde
CC-amfi | 4956 tilskuere

Skudd: 25-22 (8-6, 7-8, 10-8)

Målvakt Storhamar: Oskar Östlund 22/22 100%
Målvakt Vålerenga: Steffen Søberg 24/25 96,0%

Mål 1. per.: 1-0 (15:46) Patrick Thoresen (Mikael Dokken).

Mål 2. per.: Ingen mål

Mål 3. per.: Ingen mål

Utv.: Storhamar 1×2 min. | Vålerenga 2×2 min.
Dommere: Karl Erik Robert Öberg Hallin og Tor Olav Grøtnæs Johnsen (Knut Einar Bråten og Rune Solholm Bakken)
Kilde: HockeyLive (hockey.no) 

Tabell