Tilbake igjen etter åtte år

I går kveld kunne Jens Henrik Tönjum og resten av Malmö Redhawks feire opprykk til SHL. FOTO: Skjermdump, Expressen

Torsdag kveld ble det spilt en høydramatisk syvende kamp i Tegera Arena da Leksand og Malmø knivet om den siste plassen til neste års SHL. Malmø trakk det lengste strået, og en nordmann bidro til å senke gamleklubben.

Leksand og Malmø har gitt Sverige god hockey de siste dagene i best av sju serien om å rykke opp til neste års SHL. I går ble den siste og avgjørende kampen spilt i Tegera Arena i Leksand.

Jens Henrik Tönjum, som forøvrig kom til Malmø fra Leksand tidligere denne sesongen hadde aldri scort et mål på a-lagsnivå. I går bidro han til at Malmø på ny klatret opp igjen til SHL.

TØNJUM MED NUMMER SIN FØRSTE 

Etter en jevnspilt første periode der begge lagene gikk av med en scoring hver skjønte man at det kom til å bli en jevn affær. Og drøye seks minutter ut i andre periode får Jens Henrik Tönjum muligheten til å gjøre noe stort.

Litt klabb og babb inne i Leksand’s sone gjør at pucken spretter nordmannen’s vei. Tönjum får stå helt umarkert og lemper sin første puck i mål på a-lagsnivå. Og den scoringen skulle vise seg å bli veldig viktig.

– Det at mitt første mål for a-laget skulle bli mot min gamle klubb og i sesongens viktigste kamp hadde jeg aldri trodd. Det er som en drøm, sier Tönjum.

MALMØ FORTSETTER KJØRET

Malmø fortsetter kjøret mot Leksand utover i perioden og da Björn Svensson øker til 3-1 like etter begynner det å haste for hjemmelaget.

Fem minutter før den andre perioden er slutt reduserer Leksand en gang ved Tomi Salline, som gir Leksand et lite håp før den siste perioden.

Siste periode åpner med et smell. Begge lag fyrer løs mot målvaktene for å sette puckene, men ingenting vil gå inn.
Mot slutten er Leksand utrolig nærme en avsluttning, men pucken blir blokkert av Redhawks forsvaret.

Og da kaptein Henrik Hetta setter pucken i åpent mål ti sekunder før slutt kan Malmø slippe jubelen løs. For første gang på åtte år er det tilbake på det øverste nivået i Sverige, og vi får nok en nordmann til SHL.

Tönjum gleder seg til å ta fatt på det nye eventyret.

– Etter kampen er det litt uvirkelig, det er en helt utrolig følelse å være klar for SHL, så det kommer til å ta et par dager for å synke inn.

– Det skal bli en kjempekul utfordring å få prøve seg i SHL, avslutter Tönjum.