Tilbake på vinnersporet

Før lørdagens oppgjør hadde samarbeidsklubben Kongsvinger/Nes vunnet fem oppgjør, spilt en uavgjort og tapt åtte kamper. Hjemmelaget på sin side hadde etter en god start på sesongen gått på tre strake tap, og ønsket nok å komme tilbake på vinnersporet.

Jutul/Frisk2 – KIL/Nes9 – 4

U17 1. divisjon

Og det var hjemmelaget som kom best i gang i Bærum Ishall. KIL/Nes greide å ri av en utvisning  etter at Mats Henriksen ble utvist for slashing, men snaue minuttet etter at de ble fulltallige brukte hjemmelagets kaptein, Erik August Bye, farten sin og satte opp Øyvind Howes Gunnerød som kunne gi Jutul/Frisk2 ledelsen med 7:36 spilt av perioden. Gunnerød har vært satt ut i flere uker på grunn av kyssesyken, og virket å være veldig spillesugen etter sykdomsavbrekket. Det skulle bare gå drøye to minutter før Gunnerød var frempå igjen, og kunne øke ledelsen til 2-0 assistert av Brage Møller-Pettersen.Foto: Finn Eriksen

KIL/Nes hadde på ingen måte tenkt å gi opp, og vikarierende lagleder Erland Tørmoen oppildnet spillerne sine til innsats utpå isen. Og etter 13.11 fikk de lønn for strevet. En glipp i hjemmelagets forsvar gjorde at Mats Henriksen kunne redusere til 2-1, og bare snaue to minutter senere kom Lars-Kristian Sagerud alene med Skjalg Stokke Hougen i Jutul/Frisk2 målet – og dermed var lagene like langt. Resultatet 2-2 sto seg til første pause, til tross for et spillemessig overtak fra hjemmelagets side – noe skuddstatistikken 15-7 er en bekreftelse på.

Andre periode skulle bli nesten et eneste langt angrep fra hjemmelagets side. Det tok bare drøye minuttet før Brage Møller-Pettersen åpnet mål-kontoen, assistert av Bye, og to minutter senere økte Tobias Skuterud til 4-2. Samme Skuterud hadde assist sammen med Benjamin Ljunggren på 5-2 målet, et pent angrep som ble avsluttet med scoring av rekkekamerat Øyvind Løkholm – alle tre til daglig på Frisks U15 lag.Foto: Finn Eriksen

Bare 16 sekunder senere var det nok en gang klart for et Møller Pettersen mål, assistert av Gunnerød, og 45 sekunder etterpå sto det 7-2 etter at Finn Christian Eriksen tok pucken bak bortelagets mål og scoret via keeper. Hjemmelaget fortsatte kjøret mot KIL/Nes målet, hvor Linnea Holterud Olsson virkelig fikk hendene fulle denne perioden. Etter to assist var det nå klart for mål av dagens kaptein, Erik August Bye, assistert av friskmeldte Gunnerød – og med 2.30 igjen av perioden var det backen Daniel Johnsen Hildisch som i overtall la på til 9-2, assistert av Løvholm/Skuterud. Hjemmelaget vant perioden med solide 7-0, og skuddstatistikken 18-5.

Siste periode skulle bli en periode som spillemessig ikke var noe «å skrive hjem om». Til det ble perioden for oppstykket av utvisninger, og det var bortelaget som dominerte i utvisningsboksen. Laget pådro seg hele 52 utvisningsminutter, mot hjemmelagets 8 – men Jutul/Frisk2 så ikke ut til å være interessert i å gjøre mer enn absolutt nødvendig, forsåvidt forståelig nok med 9-2 på tavlen.Foto: Finn Eriksen

Bortelaget ønsket derimot å pynte på resultatet. Etter 50:30 reduserte Lars-Kristian Sagerud til 9-3, assistert av Ramona Wais, og med minuttet igjen å spille fastsatte samme Sagerud sluttresultatet til 9-4 assistert av Henriksen og Simen Sæther. Dermed kunne Jutul/Frisk2 slippe jubelen løs for å ha brutt tapsrekken, mens KIL/Nes må ta med innsatsen i tredje perioden når de tirsdag møter Hasle Løren hjemme i Kongsvinger Ishall – og kanskje satse på å ha færre spillere i utvisningsboksen?

På toppen av tabellen finner vi Skien ett poeng foran Comet, men to kamper mere spilt. Comet på sin side gikk på sesongens første poengtap i Holmenhallen etter å ha spilt 6-6 mot Holmen.

Andre resultater:

Bergen – Hasle Løren5 – 6

Tønsberg – Skedsmo4 – 4

Kongsberg – Skien5 – 5

Holmen – Comet6 – 6

Hasle Løren – Bergen8 – 5

Grüner – Bergen4 – 9Foto: Finn Eriksen