Tilbakeblikk 5. kvartfinale

Vålerenga har imponert stort ved å komme tilbake fra to tap og vant sin tredje strake mot Storhamar mandag. Samtidig overbeviste Lillehammer hjemme mot Sparta.

Vålerenga – Storhamar 3-1 (1-1,0-0,2-0) Skudd: 26-22

Storhamar tok en tidlig ledelse ved Christian Larriveé, men Jonas Oppøyen utliknet med 7:44 igjen av den første perioden.

Unggutten Hans Kristian Hollstedt (20) ga Vålerenga den best tenkelige starten på den siste perioden da han satte inn 2-1 etter bare 48 sekunder.

Tommy Johansen forlot Storhamar-buret kort tid før slutt, noe som førte til at Cato Cocozza kunne sette inn 3-1 for åpent mål.

– Det å sette viktige scoringer og føle at jeg bidrar gir helt klart selvtillit. Det er rett og slett en veldig deilig følelse nå på slutten av sesongen, sier en strålende fornøyd Hans Kristian Hollstedt til vif-hockey.no.

Hollstedt kom alene mot Tommy Johansen da han satte inn sin til nå viktigste scoring for Vålerenga;

– Det gikk veldig fort, men jeg gjorde egentlig som jeg pleier i slike situasjoner – jeg tok en høyre-venstre finte. Det var utrolig deilig å se den pucken gå inn, spesielt med Klanen rett ved siden av! sier Hollstedt, før han berømmer Cato Cocozza for pasningen:

– Jeg ble som vanlig spilt på blank av Cato. Rekka vår fungerer godt om dagen, avslutter Hollstedt til vif-hockey.no.

MVP: Cato Cocozza, VIF

MVP: Tommy Johansen, Storhamar

2473 tilskuere overvar kampen.

Vålerenga leder 3-2 i kamper.

Les hele saken hos vif-hockey.no ført i pennen av Christian Ruscetta.

 

Lillehammer overbeviste mot Sparta

Lillehammer – Sparta    4-2 (0-0,1-1,3-1) Skudd: 31-16

I Kristins hall var Lillehammer det førende laget og kunne til slutt juble for en solid og ovebevisende 4-2 seier.

Ingen scoringer ble servert i den første perioden og det var gjestende Sparta som tok ledelsen ved en kvikk og dyktig Brandon Buck 8:44 ut i midtperioden – et nydelig plassert skudd i krysset med en spiller mer på isen.

Lillehammer svarte ved Justin Bostrom drøye fire minutter senere, da han frekt og freidig lurte seg inn fra bak mål.

Den tredje perioden var helt og holdent i Lillehammers tegn. Laget ledet 4-1 etter 15:38 spilt etter scoringer fra Jordan Morrison, Aleksander Nygaard Rindal og Andreas Martinsen (PP). Brandon Buck fikk satt inn 4-2 på et lekkert håndleddskudd 1:09 før slutt, men lenger kom ikke Østfold-laget.

– Vi møtte et bra Sparta-mannskap, men vi viste at vi også kan prestere under press. En av grunnene var at gutta gikk bra på skøyter også uten puck. Nå må vi nullstille oss før bortekampen i Sarpsborg, men vi har vist godt spill der før. Vi skal være klare fra første dropp og være aggresive, sier trener Tor Erik Nilsen etter hjemmetriumfen.

MVP: Christopher Henriksen, Sparta

MVP: Joakim Eidsæther, Lillehammer

1636 tilskuere overvar kampen.

Lillehammer leder 3-2 i kamper.