Tilbakeblikk på kvartfinale 3

Torsdag fikk Vålerenga sin første seier i årets sluttspill – ellers vant Stavanger, Lørenskog og Lillehammer sine kamper.

Vålerenga – Storhamar  4-1 (1-0, 1-0, 2-1) Kampfakta

Stavanger – Rosenborg 10-1 (1-0, 4-0, 5-1) Kampfakta

Lørenskog – Stjernen 6-3 (2-2, 3-1, 1-0) Kampfakta

Lillehammer – Sparta 4-3 (1-0, 1-2, 2-1) Kampfakta

– Seieren i dag var viktig. Vi måtte vinne denne hjemmematchen, og vi må jo også vinne på Hamar i løpet av denne kvartfinalerekken, sier Steffen Thoresen til vif-hockey.no.

For etter å ha tapt de to første kampene for Storhamar med ett måls margin, slo Vålerenga kraftig tilbake på Jordal med 4-1 seieren torsdag kveld – nå tente laget håpet om semifinale.

– I den første matchen virket det som om vi var langt nede etter å ha tapt sølvmedaljen i serien. Laget hadde ikke den rette sluttspillfølelsen, og vi ble for defensive. Der oppe i forrige kamp fungerte det langt bedre syns jeg, og i dag får vi virkelig målene vi fortjener, etter knallhard jobbing, fortsetter Thoresen til vif-hockey.no.

MVP: DesRochers, Patrick (VIF)

MVP: Andersson, Jimmy (STO)

1901 tilskuere overvar kampen.

Storhamar leder 2-1 i kamper.

Les hva vif-hockey skriver

Les hva VG Nett skriver

 

Lillehammer snudde 2-3 til 4-3

I Kristins hall vant Lillehammer 4-3 etter at lagene hadde hver sin borteseier i de to foregående møtene. Andreas Martinsen ble den store helten da han satte inn det avgjørende målet 3:09 før slutt etter pass fra Alexander Reichenberg og R. J. Anderson.

– Jeg har slitt med å score i sluttspillet. derfor smakte det godt å få æren av å score kampens siste mål. Nå er jeg ikke opptatt av hvem som scorer bare L.I.K. scorer flere mål en motstanderen, sa Martinsen til gd.no etter kampslutt.

MVP: Bovim, Patrick André (SPA)

MVP: Nie, Ryan (LIL)

1553 tilskuere overvar kampen.

Lillehammer leder 2-1 i kamper.

Les hva gd.no skriver

 

Suverene Stavanger

Stavanger fortsetter å herje med Rosenborg i denne kvartfinaleserien. 10-1 og klubbrekord i et sluttspill ble det torsdag i Siddishallen – og i de to første kampene vant laget med henholdsvis 9-1 og 6-2 (b).

Tyler Johnsen sørget for tre scoringer, mens Jimmy Kilpatrick og Ryan MacMurchy noterte seg for fire poeng hver, henholdsvis 1+3 og 2+2.

– Det føles fantastisk å få en så god start på sluttspillet. Vi spiller to gode perioder og guttene gjør en god jobb. Etter en litt treg start gikk det virkelig vår vei utover i kampen. Nå må vi bare jobbe hardt og stå på, så kan dette nå veldig langt, sier Johnson til Aftenbladet.no.

Den siste kampen blir nok en ren formalitet for årets seriemestere, ergo får de noen ekstra dager med hvile ettersom i hvert fall to av de tre andre oppgjørene minst går til fem kamper.

MVP: Johnson, Tyler (OIL)

MVP: Røste Fossen, Petter (RIK)

1614 tilskuere overvar kampen

Les hva aftenbladet.no skriver

 

Lørenskog cruiser videre

David Livingstons disipler tok sin tredje strake kvartfinaleseier mot Stjernen da laget vant 6-3 torsdag – etter å ha ligget under både 0-1 og 1-2. De to første oppgjørene endte med henholdsvis 7-0 og 4-1 (b).

Joacim Sundelius sørget forøvrig for sin aller første scoring i LIK-drakta etter overgangen fra Manglerud Star. Målet kom minuttet før første pause.

Uforutsigbare Stjernen som vant fem av de seks siste seriekampene skal ikke helt avskrives med å sikre seg en seier i denne kvartfinaleserien, men høyst sannsynlig så står det 4-0 til Lørenskog etter lørdagens oppgjør i Stjernehallen.

MVP: Spets, Lars Erik (LOR)

MVP: Gustafsson, Hampus (STJ)

847 tilskuere overvar kampen.

Lørenskog leder 3-0 i kamper.

Les hva rb.no skriver