Tre viktige poeng i kampen om fjerdeplassen

(L.I.K.-Stjernen 4-3) Lillehammer og Dag Morten Wehn (bildet) tok tirsdag kveld tre viktige poeng i kampen om å henge med på fjerdeplassen.

Tekst: Jan-Erik Steinslien

Første periode startet jevnt med noen farlige sjanser til begge lag. Etterhvert tok hjemmelaget over og presset gjestene bakover på banen. Stjernen klarte å holde tett bakover, og klarte å ri av et undertall etter  9 minutter.

Det tok femten minutter før det første målet kom, og det var vertene som gikk opp i ledelsen 1-0 ved Joakim Arnestad-Eidsæther.  Minuttet senere sendte Lillehammers Erik De La Rose en feil pasning i egen sone som Gustaf Thorell tok imot og utlignet.  Dermed stod det 1-1 etter første periode.

Andre periode: Lillehammer skrudde opp tempoet, og da hang ikke gjestene fra Østfold helt med. Hjemmelaget fikk spille overtall før minuttet var gått, og dette overtallet brukte de godt. Brad Schell kunne sende Lillehammer i ledelsen 2-1.

Tre minutter ut i perioden fikk Lillehammer nok en sjanse i overtall, og nok engang var det Brad Schell som sendte pucken i mål og hjemmelaget opp i 3-1 ledelse. Lillehammer forsatte å legge press på Stjernen, men fikk ikke flere pucker i mål.  Stjernen hadde også noen sjanser, men det som kom ble stoppet av Ryan Nie og L.I.K forsvaret.

Tredje periode var det hawai-hockey, og spillet bølget frem og tilbake hele tiden. Lillehammer hadde senket tempo sitt litt, og dermed kom gjestene inn i kampen. Da Marcus Persson reduserte til 3-2 i overtall etter tre og halvt minutt måtte vertene skru opp tempoet igjen.

Selv om spillet bølget frem og tilbake var det Lillehammer som hadde de største sjansene. Da Dag Morten Wehn satte inn 4-2 i overtall tretten og et halvt minutt ut i perioden trodde mange at Lillehammer skulle surfe dette inn, men Lillehammer inviterte Stjernen inn i kampen ved å skru ned tempoet sitt nok en gang. Stjernen tar ut keeperen når ett minutt gjenstår, og da dukker Gustav Thorell opp og reduserer til 4-3. Stjernen forsetter uten keeper i håp om å utligne, men det blir ingen flere mål og Lillehammer tar tre viktige poeng i kampen om fjerdeplassen.

Lillehammers beste: Brad Schell
Stjernens beste: Aleksandrs Macijevskis