Treningskamper 14.8.2012

Det ble spilt fire kamper med Getliga-lag tirsdag.

Lørenskog – Vålerenga 5-0 (2-0, 0-0, 3-0) Kampfakta
Tønsberg – Stjernen     6-1 (1-0, 4-1, 1-0) Kampfakta
Sparta – Storhamar      3-2 (0-2, 3-0, 0-0) Kampfakta
Olimpia Ljubljana – Stavanger 3-6 (0-1, 2-2, 1-3)
 
 
Lørenskog – Vålerenga 5-0
 
Lørenskog viste seg som det beste laget på egen is onsdag – noe resultatet også naturligvis tilsier.
 
Steffen Søberg fikk en tøff debut for Vålerenga, iført for anledningen Patrick DesRochers’ drakt, og burde vært mer aktiv i et par av vertenes scoringer. Men, det er veldig tidlig i sesongen for han og resten av begge lagenes mannskap – og lagene har ikke hatt mer enn fire-fem isøkter før onsdagens treningskamp.
 
Mathias Trygg blomstret og var innvolvert  i hele fire scoringer – to mål og to assist ble det på kampens beste spiller. I slike «hat-kamper» som disse oppgjørene er blitt, fikk Lørenskog for anledningen «det første stikket» i årets sesong.
 
Lørenskog-trener David Livingston:
 
– Det var litt slapt tidvis og begge lagene bar preg av årets første treningskamp. Men, vi fikk vist at vårt defensive spill er i rute – og at vi produserer mål. Når det er sagt, så er jeg godt fornøyd med guttas innsats – og 5-0 er jo et godt resultat, sa en smilende trener til HockeyNorge.no.
 
Vålerengas nykommer Magnus Fischer (18) fikk sin debut mot Lørenskog etter overgangen fra Manglerud Star, og unggutten var selv rimelig fornøyd tross tapet; 
 
– Det er klart at det føles litt anderledes å ikle seg VIF-drakta, men det er første gangen jeg har flyttet på meg og det hele føles veldig bra. Moro å skulle spille for et lag som kommer til å kjempe om gullet denne sesongen – og jeg håper selvfølgelig at jeg skal klare å kjempe meg til en plass på laget.
 
– Da det gjelder resultatet så er det selvfølgelig ikke noe bra, men vi skaper sjanser og dem skaper sjanser. Forskjellen var at vi var mer unøyaktige enn dem.
 
Egen innsats da?
 
– Det gikk greit synes jeg. Jeg spilte også med to gode spillere i Hoff og Hoel, som hjalp meg til å se god ut, smiler Fischer ovenfor HockeyNorge.no.
 
Forøvrig så reiste Fischer med U20-landslaget til Omsk i Russland denne onsdagen. Les mer her på forbundets egne nettsider. 

Magnus Fischer får til godkjent pluss mot Lars Erik Spets og Lørenskog. Foto: Thomas Granerød

 
Tønsberg – Stjernen 6-1 
 
Nyopprykkede Tønsberg nedsablet Stjernen med 6-1 – og kampens store spiller ble Ring-Jari Ross med totalt fire poeng (2+2).
 
 
Sparta – Storhamar 3-2
 
Sparta lå under med 0-2 etter den første perioden mot Storhamar etter mål ved Eirik Salsten og Trygve Hillestad.
 
Deretter våknet hjemmelaget, som for anledningen hadde Halden ishall som hjemmebane, til liv.
 
Jonas Solberg Andersen noterte seg for to scoringer, før Mike Ramsey scoret kampens siste mål i midtperioden.
 
 
Olympia Ljubliana – Stavanger 3-6 
 
Oilers fikk en solid start på sesongens treningskamper da EBEL-laget Olimpia Ljubliana ble slått på bortebane, melder klubben på sine nettsider oilers.no.
 
– En bra start for oss. Tidlig i oppkjøringen for begge lag, noe også spillet bar preg av. Men jeg synes vi gjorde en god prestasjon i kvalitet, og det mot en solid motstander. Det er vel så gledelig som selve resultatet. Vi snakket om overtallsspillet vårt før kampen, og vi leverte akkurat så solid som de første treningene har gitt forhåpninger om. Tre scoringer i PP er solid. I tillegg scorer vi ett mål med en mann mindre på isen, sier sportslig leder Pål Higson til oilers.no.