U14A: Lokalderby i Holmen Ishall

 

Lokalderby med hele tre lag involvert ble spilt i Holmen Ishall lørdag ettermiddag.

 

Holmen Ishall:  Lørdag kunne de med sans for lokaloppgjør og ishockey tatt veien til Holmen Ishall, og fått med seg et oppgjør mellom ikke mindre enn tre lokale klubber. Her tok nemlig samarbeidslaget mellom Jutul og Holmen U14 i mot besøk fra naborival Frisk Asker i U14A-serien. Etter problemer med kjøleanlegget ble kampen utsatt, men med iherdig jobbing fra banemannskap kunne man endelig spille kamp en halv time forsinket.

 

Hjemmelaget, Holmen/Jutul, som har flere spillere med fortid i nettopp Frisk, hadde på forhånd ikke de helt store forventningene om å ta skalpen på «storebror» Frisk. Det ble da også bortelaget som kom best i gang i kampen.

 

Allerede etter snaut ett minutt spilt, kunne Eirik Moss Skogdal sette inn dagens første mål, assistert av Kristoffer Torgundrud. Og før fire minutter var spilt sto det 0-2, denne gang ved Andreas Egidius. Bortelaget var det klart førende laget, mens hjemmelagets spillere ikke helt så ut til å få til sitt spill. Frisk økte deretter til 0-3 ved Markus Solberg, 0-4 ved Kristoffer Thomassen og 0-5 ved Cornelius Kalleberg, assistert av Vegard Voss, før hjemmelaget endelig greide å få hull på byllen. Halvminuttet før første periode var over kom reduseringsmålet ved Per Kristian Vik Salveson, og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-5.

 

Etter pausen endret kampbildet seg, og hjemmelaget begynte å produsere flere farlige målsjanser. Frisk på sin side, kom også til sjanser, men var på ingen måte like dominerende som i første periode. Det var derfor ingen stor bombe at det var hjemmelaget som reduserte til 2-5, også denne gang ved spiller nummer 55, Per Kristian Vik Salveson – assistert av 2000-spilleren, Jesper Berglund. 

 

 

Nummer 66, Berglund, gjorde seg også bemerket med god fart på jerna, godt blikk for spillet, og ikke minst god teknikk. HockeyNorge tror vi kommer til å se mer fra denne spilleren i tiden som kommer.

 

Holmen/Jutul kunne fort ha redusert ytterligere, men det skulle bli Frisk som kom tilbake. Etter en blokkering av en utespiller i egen målgård, ble Frisk tildelt straffe. Markus Solberg gjorde ingen feil, og økte ledelsen til 2-6. Samme spiller økte til 2-7 bare sekunder senere, og scoret med det sitt hat-trick, mens Morten Skirsta Hodt fastsatte sluttresultatet til 3-7 når han assistert av to-målsscorer Salveson satte pucken bak Sondre Skuterud Jensen i Frisk-målet.

 

 

Markus Solberg scorer sikkert på straffe.

 

Holmen/Jutul spillerne Morten og Vetle jubler for scoring.

 

– Vi er godt fornøyde med å spille 2-2 i siste periode mot Frisk, og resultatet ble nesten bedre enn forventet, sier Holmen/Jutul-trener Håkon Olsen etter kampen.

 

Frisk-trener, Espen Skogdal, kunne ikke si seg misfornøyd med å vinne 3-7, men var ikke helt fornøyd med spillet i andre periode.

 

– Spillerne greide ikke å holde tempoet oppe, men vi må jo si oss fornøyde med å vinne 3-7.

 

Dermed var det nok en gang «storebror» Frisk som dro i land seieren i lokaloppgjøret mellom Holmen/Jutul og Frisk. 

 

Flere bilder fra kampen kan sees her.