U16A: Frisk vant naboduellen mot Holmen

U16A Frisk Asker – Holmen 6-3: Det var duket for lokalderby i Askerhallen tirsdag kveld når Frisk Asker tok imot nabolaget Holmen til kamp i U16A-serien. I Holmenhallen vant Frisk 6-4 sist gang lagene møttes, og Holmen var revansjelystne før kveldens kamp.

Askerhallen: Holmen kom også best i gang og tok ledelsen etter snaue syv minutter ved Joachim Svensson. Ledelsen ble kortvarig, for landslagsuttatte Viktor Granholm satte inn utligningsmålet bare to minutter senere. Holmen pådro seg fire utvisninger i siste halvdel av første periode, men hjemmelaget greide ikke å utnytte overtallet.

Andre periode var bare to minutter gammel når unge Granholm banker inn 2-1, men heller ikke Frisk skulle greie å holde på ledelsen særlig lenge. For drøye to minutter etter utligner Holmen ved Thomas Lystad i Power Play. Etter dette tok Frisk over og tok igjen ledelsen ved Øyvind Løkholm, og før periodeslutt kunne Tobias Skuterud sette inn 4-2 målet.

De to første periodene var jevnspilte, noe også skuddstatistikken viste med henholdsvis 10-8 og 11-10. Og tredje periode ble ikke stort annerledes. Når Frisk skulle sette inn sluttspurten og sikre seieren, sluttet de å spille puck, tapte dueller og slapp dermed Holmen inn i kampen. 

Holmen reduserte til 4-3, igjen ved Thomas Lystad, og kampen sto og vippet på stillingen 4-3 til Frisk. Bortelaget hadde flere store sjanser, men greide ikke å overliste en god Toini Veronica Nilsen i Frisk-buret. Holmen bestemmer seg for å satse, og tar ut keeper. Men som det ofte skjer, så kunne Frisk score to i det åpne buret. Dermed måtte Holmen nok en gang innse at naboen Frisk er "storebror" i bygda, til tross for at seieren satt lengre inne enn resultatet skulle tilsi. Også i siste periode endte skuddstatistikken 11-10.

Som Frisks trener, Tom Røymark sa etter kampen:

– Det ser nesten ut som om gutta er redde for å vinne. De taper for mange dueller i siste periode, og burde avgjort kampen før.

En annen som hadde tatt veien til Askerhallen var U16-landslagets trener, Anders Gjøse. Han virket fornøyd med sine landslags-spillere, og var raskt frempå med å gratulere spillerne med innsatsen. Han var også rask til å minne om at den "kledelige" barten var i anledning Movember. Det er kanskje greit det over førstkommende lørdag?

Flere bilder fra kampen kan sees her.