U17: Sparta seriemester – fortsatt åpent om andreplassen

Etter at Sparta vant 4-3 hjemme mot Frisk/Jutul tidligere i uken var de så godt som seriemestre allerede.

Frisk/Jutul måtte på sin side, vinne i hjemmemøtet på lørdag for å holde unna for Lillehammer og Vålerenga i kampen om andreplassen, men det skulle vise seg at Sparta ble for sterke også denne gangen.

Bortelaget tok føringen etter drøye fem minutter var spilt av første periode, målscorer Joakim Delebekk Johansen. Og snaue tre minutter senere kunne Tobias Gabrielsen doble Spartas ledelse. Etter halvspilt periode reduserte Marc Horvat for hjemmelaget, men Sparta kom tilbake og økte til 1-3 ved Martin Alexander Frøid (assistert av Martin Steen og Kristian Østby) med bare tre minutter igjen å spille av perioden.

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Sparta vant skuddstatistikken 8-15 i førsteperiode, og utnyttet en overtallsperiode til å øke ledelsen til 1-4 drøye fire minutter inn i andre periode. Det ble en del utvisninger til begge lag utover i perioden, men ingen av lagene greide å utnytte det til sin fordel. Dermed ble det med Spartas ene mål i perioden, en periode også Sparta vant skuddstatistikken med 5-10.Spartas kaptein, Tobias Gabrielsen, forsøker å overliste hjemmelagets keeper, Fredrik Grønstrand. Foto: Finn Eriksen

Også tredje periode fikk sin andel med utvisninger, og Frisk/Jutul gjorde et forsøk med å ta ut keeper i ett av overtallsperiodene, uten at de greide å finne åpningen bak Spartas keeper, Sander Rene Berg. Med bare snaue halvminuttet igjen å spille var det Spartas Martin Alexander Frøid som skulle få æren av å fastsette sluttresultatet til 1-5, assistert av Henrik Knold og Martin Steen. Dermed kunne seriemesterne dra hjem til Østfold med nye to poeng i bagasjen, mens Frisk/Jutul må «opp i ringene» for å kunne ta opp kampen om sølvet med Lillehammer og Vålerenga.

Kristian Kristensen greier ikke å overliste Spartas keeper, Sander Berg. Foto: Finn Eriksen

Lillehammer på sin side møtte motstand i hjemmemøtet mot Lørenskog, men hentet inn 3-6 til 6-6, og utlignet med bare 30 sekunder igjen av kampen til 8-8. Vålerenga var en tur i Trondheim i helgen hvor de møtte Rosenborg i to kamper. I den første kampen ledet Rosenborg noe overraskende 4-2 etter halvspilt andre periode, men Vålerenga kom tilbake og utlignet til 4-4 etter mål av Sebastian Renden Skråmo og Vegard Aspehaug.

I søndagens kamp ledet Vålerenga 1-2 etter to perioder, men en sterk sluttspurt i siste periode sikret laget en 2-5 seier. Dermed innehar Lillehammer andreplassen ett poeng foran Vålerenga, som igjen ligger ett poeng foran Frisk/Jutul. Men Lillehammer og Vålerenga møter hverandre i de to siste serierundene, mens Frisk/Jutul skal møte Rosenborg i Askerhallen lørdag og søndag. Det blir dermed trolig jevnt i kampen om andreplassen i U17 Elite, men vi gratulerer Sparta med seriemesterskapet!Solid kamp av Sander Berg i Spartas mål. Foto: Finn Eriksen