Ungjenta blant de store gutta

Foto: Kent Henriksen

Unge Mathilde Nilsen var ubenyttet reservekeeper for hjemmelaget under torsdagens GET-ligakamp mellom Tønsberg og Vålerenga. HockeyNorge.no fikk noen ord med 18-åringen, som kunne blitt historisk hvis hun kom inn på isen

 

Mathilde Nilsen (18) ble kastet til løvene da sykdom satte lagets førstekeeper, Rasmus Stenebråten, ut av spill. Rune Gulliksen valgte å kalle inn U18-lagets kvinnelige målvakt til kampen mot Vålerenga. Mathildes hockeykarriere startet ved en tilfeldighet forteller hun, etter at hun så en brosjyre om hockeyskole i Tønsberg da hun var 8-9 år gammel. I starten var hun utespiller, men endte opp som keeper fra hun var 14-15 år. Hun har spilt for Viking/Siddis i kvinnenes eliteserie, men er nå elev ved Wang Toppidrettsgymnas i Tønsberg og spiller for Tønsbergs U18 lag. Hun har også vært involvert med jentenes U18-landslag under fjorårssesongen. Tidligere manager der, Elin Rønning, karakteriserer henne som en keeper som har sin styrke langs isen, nesten umulig å score på på lave skudd mot henne. Hun nevner også en kamp der Mathilde storspilte i eliteserien for kvinner der hun reddet 52 av 53 skudd mot Astor og sørget for at laget hennes vant 2-1. Astor ble seriemestere det året. Mathilde er også veldig seriøs og treningsvillig og legger ned masse tid på å bli en så god keeper som mulig. Trenerne i Vikings uttalte også til ulike media at de har troen på at Mathilde kunne komme inn og gjøre en bra kamp om det skulle bli nødvendig.

Mathilde selv synes det var artig, men litt vel mye styr bare for at hu satt på benken på en hockeykamp. Flere medier henvendte seg til henne og klubben og det var noen intervjuer i løpet av gårsdagen. Hun fikk vite at hu var på laget noen timer tidligere på dagen og forberedte seg som til en vanlig kamp. Teipet kølla, sørget for å bli godt varmet opp og hørte på musikk. På spørsmål om hu ønsket at hu fikk komme innpå er svaret at Filip Hammarlund gjorde en bra kamp og fortjente å stå hele kampen. Er vel mer media og supportere som hadde ønsket seg at det ble hockeyhistorie med en jente på isen i en GET-kamp. Hun har trent med Vikings noen dager, og selv om det er en stor overgang, har spillerne tatt veldig godt mot henne. Alt jeg har hørt er at miljøet blant spillerne er veldig bra i klubben.

Hun vet ikke om hun får flere sjanser til å komme med på laget enda, men hu er nok en jente vi får høre mer til. HockeyNorge.no lover å følge opp om hu får spilletid i GET og fortsetter hun utviklingen kommer hun nok til å markere seg sterkt, om ikke på herresida så ialfall blant damene. Bildet under er tatt i Tønsberg Ishall igår.

 

Foto: Kenneth Myhre/Thomas Kruse