Vålerenga utlignet Frisk

Det var i dag klart for den fjerde kvartfinalen mellom Vålerenga og Frisk Asker på Jordal , med en 2-1 ledelse i kamper til Frisk.

Den først perioden startet som i de to tidligere kampene, mye sjanser til begge lag, men mål skulle det ikke komme før Vålerenga fikk 5 mot 3 fem minutter i perioden, noe Simon Gamache utnyttet og sendte Vålerenga opp i 1-0. Men tre minutter senere kom utligningen, Mathias Saksvik Baar kranglet pucken inn bak Steffen Søberg. Og lagene gikk til pause på stilingen 1-1.

I den andre perioden tok spillet seg opp litt og det ett betraktelig høyere tempo. Og det ga resultater, i hvertfall for hjemmelaget som tok føringen ved Tobias Lindström fem minutter ut i perioden og åtte minutter senere satte Francois Fortier inn til 3-1 for hjemmelaget og det så igjen lyst ut for Vålerenga. Men gleden ble kort når Torstein Nordrum reduserte til 3-2 to minutter senere. Etter målet ble det noen basketak, men ingen mål og lagene gikk igjen til pause.

Det var høy temperatur mellom spillerne i den andre perioden. FOTO: Jarl-Erik Sandberg
Det var høy temperatur mellom spillerne i den andre perioden. FOTO: Jarl-Erik Sandberg

Den tredje perioden hadde mer og by på, ett Vålerenga i hundre og H. Etter to minutter satte Daniel Sørvik inn 4-2 før Francois Fortier økte til 5-2 fire minutter senere. Men det skulle ikke ende der for hjemmelaget, minuttet etter satte Stefan Espeland inn 6-2 på lekkert vis. Og med seks minutter igjen satte Simon Gamache inn den siste spikeren i kista 7-2. Frisk Asker fikk ett aldri så lit trøstemål ett minutt før slutt når Mikael Dokken »går» med pucken inn i målet til Søberg.

Dokken satte inn Frisk sitt 7-2 trøstemål. FOTO: Jarl-Erik Sandberg
Dokken satte inn Frisk sitt 7-2 trøstemål. FOTO: Jarl-Erik Sandberg

 

Vålerenga vinner dermed den fjerde kvartfinalen og det står 2-2 mellom lagene. De møtes til femte kvartfinale i Askerhallen førstkommende lørdag klokka 17.00

KAMPFAKTA:

Vålerenga-Frisk Asker 7-3

Jordal Amfi

4. Kvartfinale NM-sluttspillet

Tilskuere: 2548

 

1 periode

5.06 1-0 Simon Gamache PP2 ( Lindström, Ihnacack)

8.21 1-1 Mathias Saksvi Baar ( Kristiansen, Dokken)

2 periode

5.29 2-1 Tobias Lindström (Ask, Bräck)

13.50 3-1 Francois Fortier (Juell, Gamache)

15.26 3-2 Mikael Dokkem PP2 ( Castonguay, Kearney)

3 periode

2.17 4-2 Daniel Sørvik PP ( Ihnacack, Fortier)

6.18 5-2 Francois Fortier ( INGEN)

7.28 6-2 Stefan Espeland (Hilt Jørgensen)

14.12 7-2 Simon Gamache (Fortier, Ihnacack)

19.49 7-3 Mikael Dokken PP2 ( Valkvæ Olsen)

[tweetthis]Vålerenga utlignet Frisk i den fjerde kvartfinalen[/tweetthis]