Vålerenga vant på sin store dag

Et nesten fullsatt Jordal Amfi var vitne til at Vålerenga slo Storhamar 5-2 i det som var tjuvstarten på 100års jubileumet til Vålerenga.

 

– Vi startet bra og leder 4-0, men så slipper vi Storhamar litt inn i kampen igjen, men jeg følte aldri at det var noen stor fare, sier Vålerengas trener, Espen «Shampo» Knutsen, til hockeynorge.no etter kampen.

Det er en stor dag for Vålerenga idrettsforening. Kick off for jubileumsåret 2013. Året da Vålerenga blir 100 år.

– Kick off-et var veldig morsomt. Bra drag rundt hele arrangementet, og det var moro å se et fullsatt Jordal, sier Knutsen.

I den forbindelse møter Vålerenga Storhamar til dyst på Jordal. En motstander som Oslogutta har spilt mot i viktige kamper i en årrekke.

Vålerengas kaptein, Brede Fretem Csiszar, spilte i denne forbindelsen med drakt nummer 100.

– Det er klart det var litt spesielt, men det er ikke noe jeg tenker så mye over nå, men jeg det kan bli morsomt å se tilbake på senere, sier han.

Og hvilken annen måte å starte jubileumet med enn en scoring. Og det fra nevnte Csiszar. 01:38 er gått da Csiszar mottar pucken etter en dropp i Storhamars sone. Han klinker til og pucken seiler helt opp i krysset. 1-0 til hjemmelaget.

Det var første berøringen jeg hadde i kampen, så det var moro å sette den, sier Csiszar til hockeynorge.no.

Etter snaue åtte minutter sitter nummer to. Og den kom som bestilt. Vi har sett det gang på gang, og det lykkes stadig vekk. Tyler Donati fosser inn i offensiv sone, før han legger motsatt til sin bror, Justin Donati, som setter pucken kontrollert i mål.

Donati-brødrene varter opp igjen
Men festen stopper ikke der. Drøyt to minutter før pause sitter den igjen. Vålerenga er i spill seks mot fem i påvente av en Storhamarutvisning. Og for et mål. Vålerenga ruller opp og denne gang går pucken fra Justin Donati og over til Tyler Donati som enkelt setter pucken i buret. 3-0 på Jordal etter første periode.

Vålerenga får muligheten til å spille fem mot fire og der sitter midtperiodens første. RJ Anderson skyter fra blå, før Steffen Thoresen styrer pucken i mål bak Tommy Johansen i Storhamarburet. 4-0 etter halvspilt kamp.

Det blir ikke flere mål i den midterste perioden og Vålerenga leder med det komfortabelt 4-0 før de siste 20.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reduserte
I tredje periode går det lenge uten scoringer, men med 11:27 igjen på kampuret kommer reduseringen. Ørjan Mikkelsen limer pucken i krysset forbi Steffen Søberg i Vålerengamålet. 4-1.

Og med 02:22 igjen på uret sitter den igjen for gjestene. I overtall fem mot fire setter Jimmy Andersson pucken i mål med et skudd fra blå.

Med et minutt igjen tar Storhamar ut keeper i et siste forsøk på å sette to raske mål og utligne. Spesielt ikke da Steffen Thoresen kriger til seg pucken i rundvantet til Storhamar. Han legger tilbake til Daniel Sørvik som enkelt kan sette pucken i det åpne buret. Og det med kun to sekunder igjen av kampen.

Dermed ender det 5-2 til Vålerenga som med det går inn i jubileumsåret med seier mot erkerivalen.

– Det var viktig å ta tre poeng igjen etter en dårlig desembermåned. Også var det ekstra moro å vinne med den rammen som var rundt kampen, sier Csiszar.

En mann som ikke var like fornøyd var Storhamars trener, Michael Smithurst.

– Jeg synes vi spiller bra når vi er fem mot fem, men vi gjorde tre grove feil i første periode som Vålerenga scorer på. Og slike feil kan vi ikke gjøre om vi skal slå et lag som kjemper i toppen av serien, sier han.

 

Fakta:

MVP Vålerenga: Tyler Donati

MVP Storhamar: Pål Johnsen

Mål: 5-2

Skudd: 31-26

Tilskuere: 4528