– Valget var lett

Tommy Kristiansen trakk ekstra tilskuere til Sparta Amfi i går, og skuffet ikke. Han scoret kampens eneste mål, og feiret målet med å forme et stort hjerte på klubbemblemmet foran fansen. 

SARPSBORG: Sarpingen som har gått gradene fra han var helt liten i Sparta fikk lite spilletid i HV 71, og andre juledag kom telefonen fra Ulf Dahlen til Spartas trener Roger Forsberg. 

Vil dere låne Tommy Kristiansen i noen kamper?

Da gikk det fort, og allerede dagen etter var Tommy på Sparta-trening. 

Den hjemvendte sønn fikk spørsmål om Allsvenskan eller Sparta, var valget enkelt. 

– Valget var lett, og her vet jeg at jeg får mye spilletid, og kjenner klubben. Får spille under Roger også, fantastisk moro å spille under Roger, sier Kristiansen til HockeyNorge.no. 

Kristiansen er utlånt 2-6 kamper, og klubben har ingen kostnader på spilleren. 

– Jeg ville spille mer, det sa jeg til HV også. Da ble det sånn, at jeg fikk dra hjem en tur. Må spille noen kamper igjen, og får ikke selvtillitt av å spille så mye. Det føles bra, og føler at det kommer tilbake, og jeg har troa igjen. Det får jeg ta med meg tilbake til HV, og få sjansen i powerplay der også. 

 

Fansens superhelt

2511 tilskuere så kampen i går, og det er det høyeste tallet denne sesongen, hvis man ser bort i fra gratiskampen mot Rosenborg. Mesteparten av dette kan Sparta takke den hjemvendte sønn, Tommy Kristiansen for. 

LES OGSÅ: Kristiansens herlige hjemkomst

I sin første hjemmekamp på over ett år ble han matchvinner med et typisk Tommy-mål. Det oste innsats av Kristiansen, da han kriget inn sin egen retur. Det ble kampens eneste mål, og han feiret med å forme et stort hjerte foran klubbemblemmet. 

Man blir ikke noe mindre helt i egen by, da! 

– Det var utrolig deilig, og vi trengte de poengene her nå. Vi må vise at vi vil være med, og i dag var vi med fra start til mål. Jeg syns de gir de noe til tider i noen perioder i kampen, men alt i alt er vi det klart beste laget, sa Tommy Kristiansen til HockeyNorge.no etter kampen. 

– Jeg står foran mål, der jeg liker å stå, det er i 5-3, og så får jeg den i bra skudd-legè. Får igjen returen, og da er deilig å sette den. 

 

Skryter av Logan

Det er vel ingen som glemmer slåsskampen før halvminuttet i Tommys siste kamp i Sparta-trøya, før ferden gikk videre mot HV 71. De føk i tottene på hverandre, og slåss så blodet rant på Stephenson. De var venner etter kampen igjen, og begge tok det med et smil. 

Nå er det på samme lag, i hvertfall for noen kamper. 

– Han er en sheriff bak der, og rydder bra opp. Det er akkurat hva vi trenger, en som er litt tøff i trynet, og står opp for laget. En perfekt signering for Sparta det der, mener Kristriansen. 

 

Med Sparta, HV 71, og Liverpool seier var Tommy Kristiansen var Spartas nummer 15 et stort glis etter kampen. 

– Da er dagen grei, sa en smilende Tommy Kristiansen til HockeyNorge. 

 

Tommy Kristiansen fikk både bestemannspremien og supporterprisen i gårsdagens kamp, og er det opp til fansen, blir han der hele sesongen. Hvor lenge Sparta får glede av Tommy Kristiansen får tiden vise. 

Evig heltestatus i Østfold-byen er han uansett sikret.