Vant 6-0, tok sølv…

Norge var Latvia totalt overlegne i deres siste kamp under verdensmesterskapet i Ventspils, Latvia.

Norge -Latvia 6-0 (2-0,1-0,3-0) Skudd: 47-12 (14-1,20-4,13-7)

Flere bilder kommer her

ALLE VÅRE VM-SAKER HER

– Nå har vi gjort jobben vår og det blir faktisk sjukt spennende i den siste kampen, vi får krysse fingrene for at Østerrike slår Tsjekkia, sier Ingvild Farstad til HockeyNorge.no, kort tid før turneringens siste kamp.

Skjer det så vinner Norge turneringen og sikrer seg opprykk til A-VM.

– Men, for egen del så skal jeg prøve å holde forventningene nede, da blir jeg kanskje ikke så skuffet dersom opprykket glipper, fortsetter Farstad som spilte sin beste kamp under dette verdensmesterskapet mot Latvia.

To scoringer og assist ble det på Farstad – og HockeyNorge.no lurte på om de etablerte spillerne kom igang litt for sent i dette mesterskapet;

– Ja, det kan stemme. Vi fikk ikke ut hele vårt potensiale. Men, vi får ta med oss videre det som var bra, det store målet er jo OL-kvaliken neste år, avslutter Farstad.

Etter vår mening skortet det en del på de nevnte etablerte, men desto mer gledelig at de unge og fremadstormende spillerne viste meget godt spill og tok ansvar. Det lover ytterst godt for kvinnelandslaget i årene fremover.Norges beste spiller i dette verdensmesterskapet etter vår mening, Andrea Dalen, sørge for fire poeng (1+3) mot Latvia. Her blir hun gratulert av Ida Lien.

Fikk ikke hjelp

Tsjekkia viet ikke Østerrike en sjanse og vant kampen med solide 6-1. Dermed kunne laget som rykket opp fra divisjon 2 ifjor, ta enda et steg ved å kunne spille i det ypperste selskap i Ottawa til neste år. Imponerende rett og slett.

Ergo ble det gull til Tsjekkia, sølv til Norge og bronse til Japan. Norge ble slått med ett poeng.

Veldig synd da man sitter igjen med en følelse at Norge burde ha sikret opprykket. Men, 1-2 tapet for nettopp Tsjekkia i den andre runden, samt overtidsseieren over Kazakhstan (2-1) i kampen etter forhindret dette. Selv med seier over Kazakhstan etter ordinær tid så ville ikke dette ha hjulpet Norge – Tsjekkia var best på innbyrdes oppgjør.Norge takker sine trofaste supportere for kampen.