– Vi kom ikke hit for å "showe", vi kom for tre nye poeng…

Tommy Kristiansen (midten) kan sammen med resten av Stavanger Oilers motta hyllesten etter «seriefinalen» mot Lørenskog. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Tommy Kristiansen (27) banket inn den matchvinnende scoringen da Stavanger Oilers viste hvilket lag som er best i landet.

Lørenskog – Stavanger 1-2 (0-1,0-0,1-1) | Skudd: 32-20 (11-7,10-7,11-6)
04.02.17 | Get 39. runde | Lørenskog ishall | 1941 tilskuere

Les også: HockeyNorge.no dekker kun landslag og landslagsspillere fremover

Les også: Troppen til 4-nasjoners i Østerrike

BILDEGALLERI HER

Seks spillere uttatt til 4-nasjoners neste helg var i aksjon under «seriefinalen» foran snaue 2000 tilskuere i Lørenskog ishall lørdag. For vertene backduoen Stefan Espeland og Mats Trygg – og for Stavanger backen Dennis Sveum og løperne Kristian Forsberg, Eirik Salsten og Tommy Kristiansen.

Det var først og fremst det kollektive Stavanger som viste styrke og vant da det gjaldt som mest – en seier som ga rogalendingene en fire poengs luke ned til Lørenskog med seks kamper igjen å spille.

Etter tre forspilte overtallsmuligheter på rad for Lørenskog, brukte gjestene kun 10 sekunder i sitt overtall på å ta ledelsen ved Spencer Humphries 14:35 ut i den første perioden.

Det ble målløst under midtperioden, men i nytt overtall kun 22 sekunder ut i den tredje perioden blåste Kristiansen avgårde en puck i vinkelen bak en sjanseløs Jeff Jakaitis.

(Saken fortsetter under bildet)

Tommy Kristiansen har nettopp gitt Stavanger en 2-0-ledelse tidlig i den siste perioden. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Hjemmelaget fikk omsider sin overtallsscoring ved Darcy Zajak på tiden 50:30 – og Espeland noterte seg samtidig for sin 37. assist for sesongen.

Stavanger Oilers holdt unna i noen hektiske sluttminutter og kunne fortjent motta de tilreisendes hyllest da sluttsignalet lød. Rogalendingene leder nå som nevnt Getligaen med fire poeng på Lørenskog – og mye skal gå galt om ikke seriegullet nå tilfaller den regjerende dobbeltmesteren.

– Dette kan da ikke Stavanger rote bort nå Tommy?

– Nei, det skal vi ikke! Men det er ikke bare å cruise inn til seriegull heller, smiler Tommy Kristiansen til HockeyNorge.no.

– Seieren her var meget viktig for oss selvfølgelig, nå har vi fire poengs ledelse, men vi skal ta kamp for kamp fremover og holde fokus.

– Det var veldig mange som trodde vi skulle tape her mot Lørenskog, men vi viste solid karakter og samtlige spillere gjorde jobben de var satt til. Vi kom ikke hit for å lage noe show, men for å hente tre nye poeng. Vi spilte disiplinert og ofte på det enkle – og merket klart at Lørenskog ble frustrerte utover. Det ble en tidvis intens kamp, en skikkelig «sluttspillskamp», fortsetter Kristiansen.

– Neste helg er det 4-nasjoners Tommy, hva tenker du om det?

– Det er jo den siste ordentlige samlingen før VM og jeg gleder meg. Personlig tar jeg med meg masse selvtillit etter denne kampen, jeg har jo ikke produsert så mange målpoeng i det siste, men scorer alltid i viktige kamper, avslutter sympatiske Tommy Kristiansen med et bredt glis.

En tydelig fornøyd Oilers-trener Pål Gulbrandsen i det sluttsignalet lød i Lørenskog ishall. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media