– Vi var nok preget av Canada-kampen

Landslagssjef Petter Thoresen og hans spillere avsluttet VM med tap for Hviterussland. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

(VM Paris) Norge avsluttet som kjent med å tape sin siste VM-kamp for Hviterussland med 4-3 – og endte dermed på en sjetteplass etter dagene i AccorHotels Arena. Vi tok en prat med Petter Thoresen og Lars Haugen.

Hviterussland – Norge 4-3 (0-0,2-1,2-2) | Skudd: 19-26 (7-10,5-8,7-8)
16.05.17 | VM Gr. B | AccorHotels Arena, Paris | 3867 tilskuere

Samarbeidspartnere VM 2017:

HOVEDSAK: Slitne Norge avsluttet med tap
Alle VM-saker | Bildegallerier

– Det er selvfølgelig skuffende å tape den siste kampen. Det er ikke så ofte vi scorer tre mål og da er det litt dumt at vi slipper inn fire – og det er bare å gratulere Hviterussland med seieren, sa landslagssjef Petter Thoresen (55) minutter etter kampslutt.

– Vi var nok også mentalt preget av Canada-kampen dagen før, men det er egentlig ingen unnskyldning. Vi klarer å snu kampen med to tidlige scoringer i den tredje perioden – og på 3-2 var det stor glede å spore blant spillere og oss ledere, men så kom nedturen. Jeg er skuffet over at vi ikke holdt strukturen og at vi ikke scorer mer når vi tok ledelsen. Det er gjentatte småfeil i egen sone, noe som straffer seg på dette nivået, fortsatte Thoresen.

– Hva tenker landslagssjefen om at det endte med en sjetteplass?

– Vi må aldri være fornøyde med å bare være her, og vi må ta nye steg. Vi nådde ikke målet vårt om en kvartfinale, noe hårete mål selvfølgelig, men slik skal og bør det være.

– Hva skal til for å ta dette steget da?

– Vel, vi må blant annet få flere norske spillere ut i de store ligaene – og så må samtlige være villige til å jobbe mye for å bli enda bedre, avsluttet Thoresen, som nå gledet seg til å komme hjem for å feire 17. mai med barnebarna.

(Saken fortsetter under bildet)

Petter Thoresen. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

HockeyNorge.no tok også en prat med målvakt Lars Haugen etter kampen – og det første vi lurte på var om kampen bar preg av at Hviterussland hadde to hviledager før møtet med Norge;

– Uten at vi skal skylde på det så kom det vel litt til syne at Hviterussland hadde to hviledager i beina, mens vi spilte en hard kamp mot Canada igår.

– Vi var i hvert fall ikke helt på idag, inkludert meg selv så var vi flere som kanskje prøvde for mye av det lille ekstra – og vi var muligens ikke like ydmyke til de oppgavene vi skulle utføre som vi har vært i de andre kampene i mesterskapet. Dermed endte vi på en sjetteplass i stedet for femte, dessverre.

– En liten oppsummering av VM Lars?

– Jeg synes vi spilte veldig bra i de fem første matchene, men jeg kunne ønske at vi scoret ett ekstra mål mot Finland eller Tsjekkia, da hadde nok denne matchen mot Hviterussland sett veldig annerledes ut også, men det gjorde vi ikke – og når vi så tapte for Canada igår så var vi sjanseløse på å nå en kvartfinale uansett utfall av dagens kamp.

– Det er så små marginer på dette nivået her, hadde vi tatt en av de to så hadde vi hatt «pucken» i egne hender og da hadde vi garantert spilt en mye bedre kamp idag.

– Så nære, men allikevel så fjernt med andre ord?

– Ja, og det er litt bittert, vi spiller jo tross alt uavgjort mot Finland og Tsjekkia. Så vi har gjort utrolig mye bra, det er bare det at når det gikk som det gikk mot Canada så gikk det heller ikke slik vi håpet på mot Hviterussland. Men for all del, det er mye positivt vi kan ta med oss videre herfra. Vi får se å skru til de småtingene som mangler for at vi skal kunne ta oss til en kvartfinale ved neste anledning, fortsetter Lars med et smil.

(Saken fortsetter under bildet)

Lars Haugen. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

– Hva tenker du om egen innsats under dette mesterskapet da Lars?

– Jeg er fornøyd med egen innsats, den siste kampen her mot Hviterussland ble litt så som så – og litt halvveis kanskje, men bortsett fra den synes jeg at det har vært stabilt bra, avslutter Lars Haugen, mens vi nikker samtykkende.

Haugen har levert et meget bra mesterskap – og i tospann med Henrik Haukeland har Norge virkelig hatt en målvaktsduo å regne med. Da vi også vet hva Steffen Søberg er god for så er Norge godt skodd på målvaktsiden i årene fremover.

Sjekk VM-stats hos IIHF her

Kampfakta:

Norges beste:

*** Niklas Roest
** Jonas Holøs
* Daniel Sørvik

Hviterussland – Norge 4-3 (0-0,2-1,2-2)
16.05.17 | VM Gr. B
AccorHotels Arena, Paris | 3867 tilskuere

Skudd: 19-26 (7-10,5-8,7-8)

Målvakt Hviterussland: Mikhail Karnaukhov 23/26 88,46%
Målvakt Norge: Lars Haugen 15/19 78,95%

Mål 1. per.: Ingen.

Mål 2. per.: 1-0 (26:08) Yevgeni Lisovets (Mikhail Stefanovich), 1-1 (35:05) Daniel Sørvik (Mathis Olimb), 2-1 (37:52) Alexander Kulakov (Andrei Stas, Artyom Demkov).

Mål 3. per.: 2-2 (41:19) Alexander Reichenberg (Patrick Thoresen, Henrik Ødegaard), 2-3 (43:41) Jonas Holøs (Andreas Martinsen), 3-3 (54:06) Ilya Shinkevich (Yevgeni Kovyrshin, Mikhail Stefanovich), 4-3 (56:56) Yevgeni Lisovets (Alexander Pavlovich, Charles Linglet).

Utv.: Hviterussland 3×2 min. Norge 2×2 min.

Norges innledende kamper (gruppe B):

06. mai 20:15 Norge – Frankrike 3-2
07. mai 20:15 Norge – Sveits 0-3
09. mai 16:15 Slovenia – Norge 1-5
11. mai 16:15 Tsjekkia – Norge 1-0 OT
13. mai 12:15 Norge – Finland 2-3 OT
15. mai 16:15 Canada – Norge 5-0
16. mai 12:15 Hviterussland – Norge 4-3

Norges VM-tropp:

Målvakter (3)
Lars Haugen, Färjestad (SWE)
Henrik Haukeland, Leksand (SWE)
Steffen Søberg, Vålerenga

Backer (8)
Jonas Holøs, Färjestad (SWE)
Johannes Johannesen, Frölunda (SWE)
Erlend Lesund, Mora (SWE)
Mattias Nørstebø, Frölunda (SWE)
Dennis Sveum, Stavanger
Daniel Sørvik, HC Litvinov (CZE)
Henrik Ødegaard, Frisk
Alexander Bonsaksen, Tappara (FIN)

Løpere (14)
Anders Bastiansen, Frisk
Kristian Forsberg, Stavanger
Jørgen Karterud, Linköping (SWE)
Sondre Olden, Leksand (SWE)
Ken André Olimb, Linköping (SWE)
Mathis Olimb, Linköping (SWE)
Mats Rosseli Olsen, Frölunda (SWE)
Thomas Valkvæ Olsen, Bofors (SWE)
Alexander Reichenberg, Storhamar
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Patrick Thoresen, Zürich (SUI)
Mathias Trettenes, Almtuna (SWE)
Martin Røymark, Tappara (FIN)
Andreas Martinsen, Montreal Canadiens (NHL)