VIF for sterke for Storhamar

Storhamar - Vålerenga

Et Storhamar-lag i framgang gikk på et bittert hjemmetap mot erkerival Vålerenga torsdag kveld. Til tross for flere gedigne sjanser kunne VIF dra hjem til Oslo med 4-3 seier.

En lokal sponsor hadde lagt ut 3000 gratis billetter i håp om at Hamarsingene skulle kjenne sin besøkelsestid og skape god, gammeldags hockeystemning i Hamar OL-amfi. Alle billettene ble ikke gitt bort, men 3158 tilskuere er godkjent.

De fleste av dem måtte gå skuffet hjem, men i denne kampen skal hjemmelaget ha alle ære av innsatsen. Storhamar gikk ut i et høyt tempo, det var tydelig at laget var tente på å vise seg fram for hjemmepublikummet. Eirik Skadsdammen var tidlig på hugget, og hadde en enorm mulighet tidlig i perioden. Vålerenga hadde også noen store sjanser, men alt i alt var det Storhamar som hadde de største mulighetene i 1. periode, men ingen av lagene klarte å få pucken i nettet, så perioden endte 0-0.

Andre periode var bare drøyt to minutter gammel da Skadsdammen sendte OL-amfien til himmels. Ledelsen varte bare i to minutter. Justin Donati var mannen som satte inn 1-1. Og bare fire minutter senere hadde Vålerenga snudd kampen. Igjen var det Donati som var målscorer. Storhamar på sin side fortsatte og skape store sjanser, men effektiviteten stod ikke i stil med forspillet.Vålerenga kunne gå i garderoben med 2-1 ledelse etter to perioder.

21 sekunder ut i tredje periode dundret Lars Løkken Østli inn utligning til 2-2. I en fem minutters periode etter scoringen hadde Storhamar skikkelig trøkk på Vålerenga, som til tider hadde trøbbel med å komme ut av egen sone. Så går det som det ofte gjør da et lag presser, det andre laget scorer. Marius Hoff scoret 2-3 etter 46.37, og da Tyler Donati satte inn 2-4 bare 1.21 minutter senere var veien til seier for Storhamar plutselig veldig bratt og lang. Men, med sju og et halvt minutt igjen, ble Vålerengas kaptein Brede Csiszar utvist i fem minutter etter å ha taklet Pål Johnsen stygt. Johnsen måtte støttes av isen, men kom raskt på banen igjen. Selv om Storhamars powerplay var dårlig i denne kampen, klarte Eirik Skadsdammen og redusere til 3-4 med 5.42 igjen på matchuret. Til tross for at Storhamar tok ut keeperen på slutten av kampen, klarte de ikke å få inn utligningsmålet.

– Det føles veldig bittert å tape denne kampen. Vi ville vise at vi kunne være gode på hjemmebane også, og jeg føler vi fikk vist fram mye av det. Jeg håper spillerne hadde en hyggelig opplevelse med så mye folk på tribunen. Jeg vil i hvert fall takke for støtten vi fikk i dag. Jeg føler keeperen til VIF (Steffen Søberg) redder dem veldig i denne kampen. Nå er det ei hel uke til neste kamp, og da er det full gass mot Stjernen, da skal vi ha seier, sier Storhamar-trener Michael Smithurst.