VIL INNFØRE 5-DOMMERSYSTEM

Geir Thomas Olsen (venstre) og kollega Morthen Wikstrand. FOTO: Privat
Geir Thomas Olsen (venstre) og kollega Morthen Wikstrand. FOTO: Privat

Vi takker Geir Thomas Olsen og Morthen Wikstrand som sporty stilte opp på vår APRILSNARR! Norges Ishockeyforbund jobber nå med å øke antallet dommere i Getligaen fra fire til fem.

Denne oppsiktsvekkende endringen kommer som direkte følge av en sesong med mange kontroversielle episoder der dommerne har vært i fokus.

En av årsakene til at man nå vil sende ytterligere en dommer ut på isen er blant annet at det mangler målkamera i de fleste haller, en teknologi som foreløpig er for kostbar for norske klubber. Siden denne teknologien er på plass i DnB Arena i Stavanger er det allerede en skjevhet i ligaen når det gjelder objektivitet og rettferdig balanse, skal vi tro dommersjef Geir Thomas Olsen i Norges Ishockeyforbund.

– Mange vil nok stusse over at én arena kan lette vanskelige situasjoner, men ikke de ni andre hallene. For å kompensere denne skjevheten kan fem dommere være en god løsning, tror Olsen.

Meningen er etter det HockeyNorge.no erfarer å ha tre hoveddommere, der de har ansvar for hver sin sone, i tillegg til de ordinære linjedommerne.

Sist det ble innført en endring i antall dommere var i 2012, da man økte fra tre til fire dommere. Denne systemendringen anses som en suksess, og derfor mener ishockeyforbundet at tiden nå er inne for å øke enda en gang.

– Ishockey er en sport i voldsom utvikling. Det går fortere og fortere ute på isen, og dommerne har mer enn nok å henge med i svingene. Bare siden forrige endring i 2012 har tempoet økt. Derfor hilser vi som har ansvaret for en god og objektiv dømming et 5-dommersystem velkommen, sier Geir Thomas Olsen.