VM Rouen: – Vi gleder oss

FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

Det norske kvinnelandslaget møter vertsnasjonen Frankrike til den første kampen i VM søndag.

Bilder nederst i saken

Rouen, Frankrike: HockeyNorge.no tok pulsen på VM-stemningen da vi overvar den siste treningen før VM starter for fullt i Patinoire Ile Lacroix.

Og vi fikk oppleve en trening med fart, tenning og mye smil – det virket rett og slett som om alt var under kontroll «dagen før dagen» her i Rouen.

SFFlogo_bruk1_600x215

– Ja, det ser veldig bra ut og vi er meget klare for å starte dette mesterskapet, kunne assistenttrener Laura Rollins melde under økten.

– Forskjellen fra tidligere er at mange av de unge nå virkelig ser ut til å ha forstått det – og flere har tatt virkelig store steg når det kommer til fart, teknikk og spilleforståelse.

– Dette, samtidig med at de rutinerte spillerne virkelig er på hugget, bidrar til at vi skal vise oss godt frem i dette verdensmesterskapet, avslutter Rollins.

Laura Rollins. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Laura Rollins. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

NØYE PÅ DETALJENE

Under ledelse av hovedtrener Arne Billkvam kjørte Norge noen svært offensive øvelser denne lørdagen – og Billkvam var nøye på detaljene – noe hans engasjement tydelig viste, men han kan kunsten å «skrike» med et glimt i øyet. Virker helt tydelig at han har fått frem mye hos dette norske kvinnelandslaget.

Arne Billkvam. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Arne Billkvam. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

– FORBEDRET

Vår meget rutinerte Helene Martinsen, som til daglig er kaptein for svenske AIK, sprudlet på isen sammen med resten av gjengen – og det er tydelig at Martinsen & Co. nå er klare;

– Vi gleder oss til å komme igang.

– Det meste ser veldig bra ut for vår del – og laget har forbedret seg veldig bare siden ifjor. Først og fremst så er skuddene bedre og vi skal skyte mer enn før – deretter må jeg få nevne at farten har økt betydelig, forklarer Martinsen til HockeyNorge.no.

Vår «svenske» storspiller mener dette skyldes at den norske serien er blitt bedre, spillerne i utlandet har blitt bedre – og at alle har utviklet seg i positiv forstand.

– Men ikke kall meg svensk da Thomas, ler Martinsen ovenfor artikkelforfatteren.

Helene Martinsen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no
Helene Martinsen. FOTO: Thomas Granerød, HockeyNorge.no

Hva mener du Martinsen, etter alt du nå har sagt så bør vel dette ende i opprykk?

– Ja, jeg mener i hvert fall at vi bør klare å vinne dette mesterskapet – og at vi skal opp, ingen tvil!

Grunnet jobbsituasjon så skal Martinsen kun representere Norge i tre av fem kamper – og hun skal faktisk pendle mellom Frankrike og Sverige denne uken.

– Det skal jeg, men det går fint. Det er så artig med mesterskap at dette tar jeg med et smil.

Kingsrød_2015_logo_600x

Hvilket lag ser du på som den tøffeste motstanderen her i Rouen?

– Det blir nok kun tøffe kamper, men Tsjekkia er muligens tøffest. Det vil stå om små detaljer i de fleste kampene, men vi skal levere varene, avslutter alltid smilende og sympatiske Helene Martinsen til HockeyNorge.no.

Siden Martinsen melder om at det er detaljene som vil avgjøre, så ser det meget lovende ut bare utifra denne ene treningen HockeyNorge.no overvar.

Det at laget nå har fått inn betydelig med fart – samt at skuddene skal komme oftere, borger for en meget interessant turnering sett med norske øyne.

Glassmester Furulund så klart_600x

Kampprogrammet

Norges tropp: