VM Tsjekkia 2015: Norge sikret plassen

Jonas Holøs og Norge vant den meget viktige kampen over Slovenia. Arkivfoto: Thomas Granerød
Jonas Holøs og Norge vant den meget viktige kampen over Slovenia. Arkivfoto: Thomas Granerød

Dette er en kamp som hvis Norge vinner kan være billetten til et kvartsfinalespill. Men Slovenia må få poneg her for å ha mulighet å slippe unna nedrykk.

Norge begynte dagens kamp mot Slovenia med bra press mot det slovenske målet.
Og Slovenia får en sjans ved en kontring og Haugen får en fin inngang i kampen.
Slashing mot Haugen av Music gir Norge en sjanse at få inn dagens første mål.
Men reprisen viser at det ikke burde vært utvisning.

SFFlogo_bruk1_600x215

Forvaltning gir uttelling

På «4 sekunder» sang svenske Magnus Uggla en en av sine hiter. Ta det ganger 2, for det var akkurat så lang tid tok det for Norge innen Robert Kristian måtte plukke ut pucken fra målet.

De norske landslaget forvaltet denne sjansen ved at Patrick Thoresen styrer inn 0-1 etter skudd fra Mathis Olimb 8 sekunder inn i powerplayet. Herlig… Holøs fick også en assist i protokollet.

Holøs gjør et bra forarbeid ved å dra en ving mot seg som gir en tid og utrymme for Olimb.
Bra av Norge så langt. Men Slovenia har ikke hatt noe soesiellt å komme med unnantatt det skuddet som Haugen
fikk.

Slovenia får en sjanse at utligne da Mathias Trettenes får 2 minutter for en charging. Et minutt inn i det norske undertallspillet, så er det nære fryktlig nære en utligning, Haugen gjører akrobatiske redninger og med Tollefsen som offer seg for laget. Norge klarer utvisningen, men det er en del slurving som kunne resultert i et slovenskt mål. Offerviljen er der. Herlig å se at de hjelper Haugen i målet. Dette liker vi

Under dette powerplayet for Slovenia så hadde Kopitar pucken minst 5 ganger og han er så pass spilleskikkelig at dette kunne medført store vanskeligheter for det norske laget. Vi må ikke gi en slik spiller disse mulighetene.

Mats Trygg har et farlig skudd som går straks utenfor målet etter en pass fra Mathis Olimb. Anze Kopitars rekke stiller ofte til med problemer for rekken hvor Holøs og Thoresen spiller. Holøs er kanskje litt for offensiv og dette er noe som kan skape farlige kontringer for Slovenia. Holøs må gå tilbake til den defensive rollen som han har.

1. periode har gitt en kamp som har gått frem og tilbake. Og skuddstatistikken er 8-8 og 2 minutter hver i fryseboksen

Transfer980x425_trans

Marerittstart

2.periode blir en bokstavigt talt en marerittstart allerede etter 15 sekunder så utligner Slovenia til 1-1 gjennom Murzak som ble servert en herlig pass fra Kopitar. Murzak skyter pucken i nettaket bak Haugen etter at Tollefsen har sluppet sin motstander.

Ny sjanse for overtallsspill for Norge da Vidmar får 2 minutter for en høy kølle.

Basse setter 2-1 etter et herlig skudd mellom beinen på Kristian med 11 sekunder kvar av overtallet.
Nok et powerplay i dagens kamp.

Forsberg har en farlig sjanse som mye vel kunde blitt mål rundt 11 minutter inn i perioden.
Kampen tar en ny vending etter Norges sjanse da Slovenia øker tempot og trykker på for at utligne i kampen.

Sørvik slenger ivei en puck mot det slovenske målet som får en underlig styring og det er svært nære 3-1.

Kreativt spill

Fire mot fire spill med 7 minutter kvar av perioden da Ask åker ut for osportsligt oppførende sammen med Jeglic som åker ut for en slashing på
Ask.. Mer yte å spille på, større sjanser. Mathis Olimb får en herlig sjanse i sluttskedet av utvisningen.
Bra norskt spill. Når Thoresen er sammen med Olimb så er det kreativt spill ute på isen.

Bra for Norge

Kopitar skaper trøbbel og farlig sjanser , han er så utrolig stark og pucksikker. Så hver gang han sitter å hviler seg er bra for Norge.

Stygg takling

Stygg takling av Sørvik ved Sabolic som åker ut for borading som er en voldsam takling mot vantet og det såg skikkelig styggt ut, men Sørvik kommer seg på beina. Sørvik avslutter perioden ved å gå ut i garderoben for å bli sjekket av laglegen.

Måååååååååååååååååååååååååååååååååååååål!!!

Det ble dags for det tredje powerplaymålet denne fredagsettermiddagen omtrent halveis inn i overtallspillet. Et hardt og velplassert skudd fra den hardskytende særpingen Holøs etter en assist av Mathis Olimb.

En herlig avsluttning på periode 2 av Norge. Men Slovenia var det bedre laget da de fører spillet. Se opp for Kopitar erdet jeg kan si når han kan gå rundt med pucken i 20 sekunder og servere en superpassning til en av sine medspiller, Kopitar er den som en ryggraden for dette slovenske laget en spiller av verdsklass.

Norge vant skuddstatistikken med 11-6

Sørvik er tilbake i spill etter den stygge taklingen.

Røymark fikk en gylden sjanse da han kom fri med den slovenske keeperen, etter bra forspill av Holøs og Stene men makter ikke å få inn pucken. 4 Minutter inn i den siste perioden så spiller begge lagene med fire rekker.

Roest får en sjanse når Slovenia gjører et dårlig bytt, pucken tar på oversiden av skuldren av Kristian og den spretter over buret.

Når vi er sånn 6 minutter inn i den siste perioden så er det dags for en ny slovensk utvisning. Kommer det
bli et nytt mål?Powerplayet i denne kampen har vært magnifikt. Mats Trygg er så nær å score 1-4. Nørstebø kunne satt spikeren i kisten.
Men Slovenia rir ut denne utvisningen.

Slovenia har gitt opp, det er mye soloprestasjoner ute på isen. Og de er litt grinete med rundt 4 minutter kvar av kampen.

Slovenia tar ut sin keeper i et desperat forsøk om å kunne score 2 mål med 1:40 kvar og kunne ta kampen til forlengning.

Norge har sjanse å punktere kampen med skudd mot åpent bur men den tar i stolpen. Vi vinner velfortjent denne kampen og er garantert en plass i det gode selskapet.

Jonas Holøs ble valgt til Norge beste spiller av IIHF. Men jeg tror Haugen var den som var mest lykkelig.