VM Tsjekkia 2015: Norge skuffet kapitalt

Danmark var storebror i lørdagens kamp mot Norge. Skjermdump MAX/dPlay.no
Danmark var «storebror» i lørdagens kamp mot Norge. Skjermdump MAX/dPlay.no

Norge virket nesten til å være fornøyde med å kun ha beholdt plassen, for det så ikke ut til at en eventuell kvartfinale fristet.

Danmark – Norge 4-1 (2-1,1-0,1-0) Skudd: 19-25 (7-7,7-11,5-7)

Danskene sjokkåpnet og tok ledelsen ved Nicholas Jensen før det var spilt to minutter i CEZ Arena.

Men heldigvis utliknet Ken André Olimb snaue halvannet minutt senere på tiden 3:18, etter pass fra Mats Rosseli Olsen og Alexander Bonsaksen.

Norge fortsatte perioden rotete og manglet flyt i spillet, samt ble tidvis presset hardt av et dansk lag som hadde nedrykksspøkelset hengende over seg.

Norge på sin side øynet kvartfinalespill, men var avhengige av å få skikk på spillet sitt slik som tilfellet var mot både Slovakia og Slovenia.

SFFlogo_bruk1_600x215

BURDE TATT LEDELSEN

Våre iskrigere fikk en gyllen mulighet til å ta ledelsen fire minutter før periodeslutt, men Niklas Roest maktet ikke score alene mot Sebastian Dahm.

Før denne kampen lå Norge på en femteplass i mesterskapet med fem overtallsmål på 20 forsøk – mens danskene hadde satt inn to på 16 forsøk, men med 24 sekunder før periodeslutt scoret danskene i nettopp et overtall ved Daniel Nielsen.

– VI ER IKKE METTET

– Vi må opp flere hakk og få igang skøytene, vi er ikke mettet etter de to siste seirene, vi er supersugne på å vinne også her, sa målscorer Ken André Olimb til MAX og reporter Jonas Bergh-Johnsen sekunder etter den første perioden.

– Nå må vi gå ut i midtperioden og vinne nærkampene, dekke skudd – og vise mer desperasjon i spillet vårt, det handler tross alt om å ta seg til en kvartfinale, sa assistenttrener Knut Jørgen «Stubben» Stubdahl, til MAX sekunder før nedslepp i midtperioden.

STARTET BRA, MEN DANSKENE ØKTE

Norge startet midtperioden forvandlet til det positive – og jaget en tidlig utlikning – og det ble øynet håp da Norge fikk spille overtall for tredje gangen i kampen etter fire minutter, men dessverre ingen uttelling i målprotokollen.

Men danskene fikk det til i overtall.

I sitt andre for kvelden på tiden 33:01 sørget Frederik Storm for 3-1 – og Norge var tilbake til «gamle» synder.

Norge evnet ikke å ta kommandoen tilbake slik dem gjorde innledningsvis i midtperioden – og det hele ebbet ut i 3-1 etter 40 spilte minutter.

Transfer980x425_trans

– IKKE «SKRUDD PÅ»

– Vi er ikke sultne nok og vi tar ikke nærkampene, vi er virkelig ikke «skrudd på» og vi må våge mye mer, sa kaptein Ole-Kristian Tollefsen til MAX før han gikk i garderoben.

VÅGET MER, MEN…

Norge satte Ken André Olimb inn i førsterekka med bror Mathis Olimb og Patrick Thoresen – og fikk ellers innpå Mathias Trettenes i den siste perioden.

Ettersom Norge våget mer i denne sisteperioden, skapte dette muligheter for danskene.

Og sekunder etter at Mats Rosseli Olsen var millimetere fra redusering, satte Danmark spikeren i kista da Julian Jakobsen økte til 4-1 etter et forbilledlig angrep på tiden 51:36.

Dette ble også oppgjørets siste scoring – og dermed vant danskene høyst fortjent i sitt åttende VM-forsøk mot Norge.

Det er helt ok og tillat selvfølgelig å tape kamper, men når innsatsen er så og si fraværende, ja da ble dette bare flaut Norge. Det sto faktisk om en kvartfinale-mulighet!

– VI MISBRUKTE MULIGHETEN VÅR

– Vi er ikke helt hundre i den første perioden, vi tapte masse dropper og slapp inn noen skudd fra backene, forklarte landslagssjef Roy Johansen til MAX.

– Vi fungerte bedre i midtperioden, men klarte ikke å overliste en god Dahm. Videre så er det bare å erkjenne at det ble en del «nesten» for vår del.

– Starten ødela mye for oss – og danskene var på hugget. Nå har vi selvfølgelig misbrukt en meget god mulighet til å ta oss til en kvartfinale, avsluttet en skuffet landslagssjef til MAX.

Nb. Husk at MAX og dplay.no viser samtlige kamper fra VM.