VM Tsjekkia 2015: Suverene Nørstebø!

Norges nye storspiller, Mattias Nørstebø (19). Arkivfoto: Thomas Granerød
Norges nye storspiller, Mattias Nørstebø (19). Arkivfoto: Thomas Granerød

19-årige Mattias Nørstebø tegnet seg for to scoringer da Norge snudde 2-0 til 2-3-seier.

Slovakia – Norge 2-3 (1-0,1-2,0-1) Skudd: 24-23 (8-6,8-9,8-8)
VM Tsjekkia 2015, Gruppe B

Norge hadde aldri tidligere vunnet over Slovakia i VM eller OL-sammenheng – og det så heller ikke så lovende ut da Tomas Surovy sørget for en sen 1-0-ledelse i den første perioden, samt da Marek Daloga økte til 2-0 før halvannet minutt spilt av midtperioden.

SFFlogo_bruk1_600x215

SUPERBACK

Men Norge hadde en 19-årig uredd norsk superback ved navn Mattias Nørstebø som klinket inn 2-1 i overtall på tiden 25:40 – og Mats Rosseli Olsen som så vidt styrte inn 2-2 på et skudd fra Morten Ask.

Nevnte Nørstebø skulle bli helt avgjørende for Norge – og unggutten gikk for et nytt skuddforsøk i overtall på tiden 41:56 – og skuddet føk inn i nettmaskene bak Jan Laco.

TATT VM MED STORM

Endelig har vi en back som tør å skyte tidlig i et overtall – og endelig har vi en back som er sindig, stødig, fantastisk god på skøyter, taktisk og til enhver tid har full oversikt.

Ikke bare scoret han to mål, VM-debutanten har tatt mesterskapet med storm grunnet alle sine ovennevnte kvaliteter.

«GRYMT GOD»

Allerede for tre år siden sa legenden Kent «Kenta» Nilsson, svensk NHL-legende og nåværende scout for Florida Panthers, følgende til HockeyNorge.no;

– Han er grym den grabben, han blir noe stort!

Det hadde «Kenta» selvfølgelig helt rett i.

TIDLIG SHL-DEBUT

Den unge trønderen gikk fra Rosenborg til Brynäs J18 i 2011/12-sesongen – og allerede sesongen etter debuterte han i SHL – og det ble hele 17 kamper den sesongen.

Denne sesongen fikk han ytterligere 20 kamper for Brynäs i SHL før han gikk på lån til Mora i Allsvenskan ut sesongen.

Nå står Mattias Nørstebø bokført med to scoringer på fire VM kamper – og vi kommer garantert til å få nyte godt av denne spilleren i mange år fremover – og bli ikke forundret om han ender opp i NHL.

Transfer980x425_trans